Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Umut ÇELİK 30.07.2024 19:24

TOBFED ve İŞKUR, kadın ve gençlerin istihdamına yönelik protokol imzaladı

Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu (TOBFED) ve İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), nitelikli işgücünün otomotiv sektörün kazandırılması amacıyla önemli bir iş birliğine imza attı. Söz konusu protokol ile başta kadınların ve gençlerin sektördeki istihdamı artacak.
TOBFED ve İŞKUR, kadın ve gençlerin istihdamına yönelik protokol imzaladı

Türkiye otomotiv bakım ve satış sonrası hizmetler sektörünün tek federasyonu ve en yetkin temsilcisi TOBFED ve İş arayan ile işveren arasındaki en sağlam köprü olma vazifesi üstlenen İŞKUR arasında önemli bir protokol gerçekleşti. 

TOBFED Genel Merkezi’nde gerçekleşen törene İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Uğur Oto, Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş ve yetkililer katıldı.

Söz konusu protokol ile İŞKUR tarafından sunulmakta olan istihdam hizmetlerinden, aktif işgücü hizmetleri kapsamındaki kurs ve programlardan, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden, iş kulübü faaliyetlerinden, işe yerleştirme hizmetlerinden ve yürürlükte bulunan istihdam teşviklerinden; Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu (TOBFED) ile üye işletmelerin yararlanması ve sektörde ihtiyaç duyulan nitelikte işgücünün temin edilerek sektördeki istihdamın artırılması hedefleniyor.

“Gençlerin ve kadınların istihdamı ekonomimizi kalkındıracak”

TOBFED Genel Merkezi’nde gerçekleşen tören sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş, İŞKUR ile gerçekleştirilen iş birliğinin önemini vurgulayarak "Otomotiv sektöründe pratik ve beceri yetkinliği üst düzeydeki insan kaynağının sağlanması ve istihdam öncelikli politikaların geliştirilmesi adına faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu doğrultuda bugün TOBFED ve İŞKUR olarak otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip teknik elamanların yetiştirilmesine yönelik iş birliği anlaşması imzaladık. Genç istihdamı ülkemiz için büyük önem taşıyor. Bu protokol, gençlerin yanı sıra toplumun da yararına ve ekonomik kalkınmayı destekliyor. Öte yandan kadınlarımız, erkeklerin daha aktif olduğu mesleklerde aslında daha başarılı oluyor. Kadın istihdamı arttıkça sektör daha da güzelleşecektir. Sektörün talep ve ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulacak olan eğitim programının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Süreci el birliğiyle verimli bir şekilde yürüteceğimize inanıyorum.” dedi.

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Uğur Oto da TOBFEDile yürütülen mevcut çalışmaların imzalanan işbirliğiprotokolüyle birlikte daha da güçleneceğini ve bunun ortak çalışmaların devamlılığı konusunda önemli bir adım olduğunu belirtti.

Süreç nasıl ilerleyecek?

İŞKUR, TOBFED’e bağlı işletmelerin mesleki eğitim kursları başvurularını almak, uygun işgücünü temin edip işe yerleştirmek gibi sorumlulukları üstlenecek. Ayrıca, işbaşı eğitim programları ve diğer programları tamamlayan katılımcılara katılım belgeleri verecek ve bu süreçlerin mevzuata uygunluğunu denetleyecek.

İstihdam olanaklarını genişletmek isteyen TOBFED ise üye işletmelerinin işgücü teminini İŞKUR’dan sağlayacak ve TOBFED Kariyer gibi bilgilendirme platformları oluşturacak.