Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ekonomi Servisi 24.05.2024 11:19

Ticaret Bakanı Bolat'tan vize açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileriyle ilgili, "Özellikle vize konusunda sıkıntıların aşılması için görüşüyoruz" açıklamasını yaptı.
Ticaret Bakanı Bolat'tan vize açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi ve kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat; "Vatandaşlarımızın AB ülkelerine vize başvurularında yüzde 30'luk bir artış var. Özellikle vize konusunda sıkıntıların aşılması için görüşüyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Bolat'ın açıklamaları şu şekilde;

"Vatandaşlarımızın vize konusundaki sıkıntısını dile getiriyoruz. AB komisyonu olarak üye ülkere ve T.C. vatandaşlarına vize başvurularını çok girişli ve uzun süreli vize almaları noktasında bir koordinasyon çalışması yürüttüklerini ve olumlu tavsiyede bulunduklarını ifade etti. Diğer ülkelerin vatandaşlarına göre Türk vatandaşlarının vize başvuru redddi yüzde 16.5'e geriledi.

Bizdeki kayıtlarda da öyle. Vatandaşlarımızın gerek ticaret gerek turistik gerek eğitim gerek akademik kültürel sanatsal olarak AB ülkelerine vize başvurularında yüzde 30'luk bir artış oldu. Bu noktada da AB komisyonu, üye ülkelere Türkiye'deki elçilik ve konsolosluklarındaki gerek insan kaynağı gerekse donanım yönünden kapasite artışına gitmeleri tavsiyesinde bulundu."