Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Bahar YILDIRIM 19.07.2024 14:00 Güncelleme: 19.07.2024 14:17

THY, yolculara ilave haklar tanımladı

Türk Hava Yolları (THY), 19 Temmuz ve öncesinde düzenlenen biletler için bugünkü seferlere kayıtlı tüm THY yolcularının 25 Temmuz'a kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlandığını açıkladı.
THY, yolculara ilave haklar tanımladı

THY’den yapılan açıklamada havacılık sektörü de dahil olmak üzere farklı sektörleri etkileyen ve küresel çapta hizmet veren bir tedarikçi kaynaklı teknik aksaklık meydana geldiği, bu aksaklık sonucunda bazı seferlerin iptal edildiği bildirildi.

19 Temmuz ve öncesinde düzenlenen biletler için bugünkü seferlere kayıtlı tüm THY yolcularının 25 Temmuz’a (dahil) kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. Uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan ve uçuşlarına katılamayan yolcularımız hak kaybı yaşamayacaklardır. Hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacaktır. Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi kesintisiz yapılacaktır. İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı grup ve münferit yolcular için geçerli olacaktır.”