Spor Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.08.2024 21:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:48

THF'nin taşınmazı bulunmamaktadır ve satılacağı iddiaları asılsızdır

Türkiye Hentbol Federasyonu'nda yapılacak genel kurulunun gündeminde yer alan taşınmaz varlıkların satışı ile ilgili ortaya atılan iddialar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.
THF'nin taşınmazı bulunmamaktadır ve satılacağı iddiaları asılsızdır

THF'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye Hentbol Federasyonu’nda yapılacak genel kurulunun gündeminde yer alan taşınmaz varlıkların satışı ile ilgili ortaya atılan iddialar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Federasyonumuz, 27 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan 6. Olağan Seçimli Genel Kurulu ile 7. Olağan Mali Genel Kurulu öncesi 15 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan Çağrı ve Gündem başlıklı bildiride belirtilen esaslar 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu’nun 30-1-d maddesi ile 25 Temmuz 2024 tarihli Spor Federasyonları Yönetmeliği’nin 24. maddesinde belirtilen hükümler doğrultusunda yazılmıştır. Bu yasal düzenlemeler, taşınmaz alım satımı ve uluslararası federasyonlara mali taahhütlerde bulunma yetkisini yalnızca genel kurula vermektedir. Bahse konu hükümlerin, tüm spor federasyonlarının genel kurul çağrı ve gündemlerinde standart olarak yer aldığı açıktır.

Türkiye Hentbol Federasyonu, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde hareket etmekte olup, taşınmaz varlıkların satışı gibi bir durumun söz konusu olmadığını kesin bir dille ifade etmektedir. Federasyonumuzun mülk sahibi olmadığı ve iddia edilen taşınmaz satışının mümkün olmadığı hususunda kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

Federasyonumuz, Türk hentbolunu ileriye taşımak amacıyla çalışmalarına azimle devam etmekte olup, bu tür yanıltıcı ve asılsız söylemlerin federasyonumuzun itibarını zedelemesine müsaade etmeyecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."