Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Rahime SEZGİN 06.05.2024 15:10

Tether'den, Chainalysis ile önemli iş birliği

Chainalysis ile yaptığı iş birliğiyle ikincil piyasa faaliyetlerini izleyerek yasadışı işlemleri önlemeyi hedefleyen Tether, kapsamlı izleme ve analiz araçları sunarak USDT piyasasının şeffaflığını artırıyor. Sektör genelinde güven ortamının sağlanmasını amaçlayan şirket, yasadışı faaliyetlerle mücadelede etkin bir rol oynuyor.
Tether'den, Chainalysis ile önemli iş birliği

Dijital varlık endüstrisindeki en büyük şirketlerden biri olan Tether, ikincil piyasa faaliyetlerini izlemek için özelleştirilebilir bir çözüm geliştirme amacıyla blockchain veri platformu Chainalysis ile iş birliği gerçekleştirdi. Chainalysis tarafından sunulan bu çözüm, Tether'in işlemlerini sistematik bir şekilde izleyerek USDT piyasasının daha iyi anlaşılmasını ve denetlenmesini sağlıyor. Ayrıca, Tether uyum uzmanları ve araştırmacıları için proaktif bir bilgi kaynağı olarak hizmet verecek Chainalysis; risk oluşturabilecek, yasadışı veya yaptırımlı adreslerle ilişkilendirilebilecek cüzdanların belirlenmesine de olanak tanıyor. 

 

Bu çözümün ana bileşenleri arasında kapsamlı bir izleme ve analiz araçları seti bulunuyor. Bu araçlar, yaptırımların izlenmesini sağlıyor ve yaptırımlı varlıkları içeren adresler ve işlemlerle ilgili detaylı bir liste sunuyor. USDT sahiplerinin kategorizasyonunu da gerçekleştirebilen araçlar, borsaları ve karanlık web piyasalarını detaylı bir biçimde analiz edebiliyor. 

 

“Bu iş birliği, şeffaflık ve güvenlik taahhüdümüzde bir dönüm noktası niteliğinde”

 

Tether ve Chainalysis arasındaki iş birliği hakkında yorum yapan Tether CEO'su Paolo Ardoino, "Chainalysis ile yaptığımız iş birliği, kripto para endüstrisinde şeffaflık ve güvenliğin sağlanmasına yönelik hedeflerimizde bir dönüm noktası niteliğindedir. Tether, dürüstlük standartlarını en yüksek seviyede tutma konusundaki kararlılığını sürdürerek, ekosistemimizi yasadışı faaliyetlere karşı koruma konusundaki proaktif yaklaşımını güçlendiriyor.” dedi.

 

USDT’nin ikincil piyasayı izleme konusundaki proaktif yaklaşımının, ekosistemi dönüştürme potansiyeli taşıdığını söyleyen Chainalysis Kurucusu Ortak ve Baş Strateji Sorumlusu Jonathan Levin, “Kripto para birimleri şeffaftır. Bu şeffaflığı kullanarak kolluk kuvvetleriyle iş birliği yapmak ve suç fonlarını dondurmak, dolandırıcılık ve diğer yasadışı faaliyetlerin kullanımını caydırmanın en iyi yoludur.” açıklamalarında bulundu.