Teknoloji Kaynak: BURHAN AKDAĞ 23.08.2024 12:00 Güncelleme: 23.08.2024 12:02

Tether, BAE Dirhemi'ne özel stablecoin geliştirdiğini duyurdu

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketi olan Tether, Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi'ne (AED) sabitlenmiş yeni bir stablecoin geliştirdiğini açıkladı. BAE'nin teknoloji devi Phoenix Group PLC ile iş birliği içinde ve Green Acorn Investments Ltd'nin desteğiyle piyasaya sürülecek token, Tether'in USDT, EURT, CNHT, MXNT, XAUT ve aUSDT'yi içeren stablecoin ürün grubuna katılıyor.
Tether, BAE Dirhemi'ne özel stablecoin geliştirdiğini duyurdu

Tether'in yeni geliştirdiği stablecoin, Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi'nin (AED) dijital temsili olarak tasarlanarak tamamen likit BAE rezervleriyle destekleniyor. Her Dirhem token’ı, AED değerine bağlı kalarak istikrar ve güven sağlıyor. Bu dijital varlık, kullanıcıların AED'nin avantajlarına kolay ve düşük maliyetle erişmesine olanak tanırken, blok zinciri teknolojisinin şeffaflığından yararlanıyor. Ayrıca, uluslararası ticareti ve havaleleri kolaylaştırarak işlem ücretlerini azaltıyor ve döviz dalgalanmalarına karşı koruma sağlıyor. Böylece, BAE ve ötesindeki finansal ekosistemde önemli bir rol oynuyor.

“Tether'in Dirhem stablecoin'i kullanıcılar için önemli bir avantaj olacak”

Yeni stablecoin’lerine ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CEO'su Paolo Ardoino, "Tether'in Dirhem stablecoin’ini geliştirmekten mutluluk duyuyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri, önemli bir küresel ekonomik merkez haline gelirken, kullanıcılarımızın da Dirhem token'ını değerli bir katkı olarak göreceklerine inanıyoruz. Bu token aynı zamanda BAE Dirhemi üzerinden sınır ötesi ödemeler, ticaret veya dijital varlık çeşitlendirmesi arayan işletmeler ve bireyler için de vazgeçilmez bir araç olacak.” dedi.

Küresel stablecoin pazarı şu anda 150 milyar dolar değerinde ve USDT'nin piyasa değeri 115 milyar doları aşıyor. Projeksiyonlar, bu sektörün 2028 yılına kadar 2,8 trilyon dolara ulaşabileceğini öngörüyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nde kripto para kullanımı, 2022'de dünyanın ilk bağımsız kripto düzenleyicisi olan Sanal Varlık Düzenleme Kurumu'nun kurulmasıyla hızla büyüyor. Dubai ve Abu Dabi gibi şehirlerdeki elverişli düzenleyici ortam, bu şehirleri kripto varlıklar ve blok zinciri teknolojisinde inovasyon için küresel merkezler haline getirmeye devam ediyor.

“BAE Dirhemi'ni Tether ile piyasaya sürmekten heyecan duyuyoruz”

Phoenix Group'un Kurucu Ortağı ve Grup CEO'su Seyedmohammad Alizadehfard, “BAE Dirhemi'ni Tether ile piyasaya sürmekten heyecan duyuyoruz. Bölge genelinde dijital ekonomiyi dönüştürme potansiyeline inandığımız bu girişim hem inovasyon ve mükemmelliğe olan bağlılığımızı hem de müşterilerimize uygun finansal çözümler sunma konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor. Abu Dabi'nin blok zinciri, dijital varlıklar ve inovasyona yönelik yenilikçi duruşu, bu projeye başlamak için ideal bir ortam sağlıyor.” dedi.