Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.08.2024 08:00 Güncelleme: 26.08.2024 08:08

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un gözaltı süresini uzatıldı

Fransa adli makamları Pazar günü, Telegram'ın Rusya doğumlu kurucusu Pavel Durov'un, mesajlaşma uygulamasıyla ilgili suç işlediği iddiasıyla Paris havaalanında tutuklanmasının ardından gözaltı süresini uzattı.
Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un gözaltı süresini uzatıldı

Soruşturmaya yakın bir kaynağa göre, 39 yaşındaki Durov'un gözaltı süresi, davaya bakan soruşturma hakimi tarafından Pazar gecesinin ötesine uzatıldı. Sorgulama için bu ilk gözaltı süresi en fazla 96 saat sürebilir.

Gözaltının bu aşaması sona erdiğinde, hakim serbest bırakılmasına ya da hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve daha fazla gözaltında tutulmasına karar verebilir.

Fransız savcılığı Durov hakkında dolandırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suçlar, terörizmi teşvik ve siber zorbalık iddialarına ilişkin bir soruşturma kapsamında tutuklama emri çıkarmıştı.

Durov, platformunun suç amaçlı kullanımını engellemek için harekete geçmemekle suçlanıyor ve Cumartesi gecesi özel jetiyle Bakü'den Paris'e geldikten sonra gözaltına alındı.

Durov'un aranan bir adam olduğunu bilerek Paris'e uçmasına şaşırdığını ifade eden bir soruşturmacı “Telegram'ın cezasızlığı yeter” dedi.