Teknoloji Kaynak: Musa ALİOĞLU 29.03.2024 15:06

Teknolojilerinin Potansiyelini Açığa Çıkaracak

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, yapay zeka (AI) ve dijital ikiz teknolojileri odaklı yeniliklerle veri merkezi altyapısını güçlendiren çözümler geliştirmek üzere NVIDIA ile iş birliğine imza attı. Bu iş birliği kapsamında Schneider Electric, veri merkezi altyapısı konusundaki uzmanlığını ve NVIDIA'nın ileri yapar zeka teknolojilerini birleştirerek ilk halka açık yapay zeka veri merkezi referans tasarımlarını oluşturacak. Bu tasarımlar, veri merkezi ekosistemlerinde yapay zeka dağıtımı ve işletimi için kriterleri yeniden tanımlayacak ve endüstrinin evriminde önemli bir kilometre taşı olacak.
Teknolojilerinin Potansiyelini Açığa Çıkaracak

Endüstrilerde yapay zeka uygulamalarının kullanımının hızla artması, enerjiye olan ihtiyacın da katlanarak artmasına neden oldu. Yapay zekanın yükselişi, veri merkezi tasarımı ve işletiminde dikkate değer dönüşümlere ve karmaşıklıklara yol açtı. Bu nedenle veri merkezi işletmecileri, hem enerji verimli hem de ölçeklenebilir tesislerin hızlı bir şekilde inşa edilmesi ve işletilmesi gerekliliğini vurguluyor

 

Bu kritik ihtiyaca yanıt sunduklarını belirten Schneider Electric Secure Power Bölümü & Veri Merkezi İş Birimi İcra Kurulu Başkanı Pankaj Sharma; “Veri merkezi çözümlerindeki uzmanlığımızı NVIDIA'nın yapay zeka teknolojilerindeki liderliği ile birleştirerek, kuruluşların veri merkezi altyapı sınırlamalarını aşmalarına ve yapay zekanın tam potansiyelini ortaya çıkarmalarına yardımcı oluyoruz. NVIDIA ile iş birliğimiz, yapay zeka tarafından desteklenen daha verimli, sürdürülebilir ve dönüştürücü bir geleceğin yolunu açıyor” dedi

 

İleri Veri Merkezi Referans Tasarımları Geliştiriyor

Gerçekleştirilen iş birliğinin ilk aşamasında, Schneider Electric, NVIDIA'nın hızlandırılmış bilgi işlem kümeleri için özel olarak tasarlanmış, veri işleme, mühendislik simülasyonu, elektronik tasarım otomasyonu, bilgisayar destekli ilaç tasarımı ve üretken yapay zeka için veri merkezi referans tasarımları sunacak. Bu süreçte yüksek güç dağıtımı, sıvı soğutma sistemleri ve yalın devreye alma ve güvenilir işletme için kontroller sağlamaya odaklanılacak. Bu iş birliği ile Schneider Electric, veri merkezi sahipleri ve işletmecilerine, tesis altyapılarına yeni ve gelişmiş yapay zeka çözümlerini sorunsuz bir şekilde entegre etmeleri için gerekli araçları ve kaynakları sağlamayı hedefliyor. 

 

Yapay zekanın artan iş yükünü yönetmek üzere geliştirilecek referans tasarımlar, veri merkezlerinde NVIDIA'nın hızlandırılmış bilgi işlem platformunun uygulanması için sağlam bir çerçeve oluşturacak ve performansa, ölçeklenebilirliğe ve sürdürülebilirliğe pozitif katkı sunacak. İş ortakları, mühendisler ve veri merkezi liderleri, bu referans tasarımları kullanarak hem mevcut hem de yeni nesil veri merkezlerini yapay zeka sunucularının artan yoğunluğunu yönetebilecek kapasiteye ulaştıracak. 

 

Bu iş birliği sayesinde yapay zekanın tam potansiyelini açığa çıkarmayı hedeflediklerini belirten NVIDIA Hyperscale ve HPC Başkan Yardımcısı Ian Buck; “Schneider Electric ile iş birliğimiz sayesinde, yeni nesil NVIDIA hızlandırılmış bilgi işlem teknolojilerini kullanarak yapay zeka tabanlı veri merkezi referans tasarımları sunuyoruz. Bu, organizasyonlara yapay zekanın potansiyeline erişim için gerekli altyapıyı sağlayarak, endüstrilerde inovasyonu ve dijital dönüşümü tetikliyor” dedi.

 

Geleceği Bugüne Taşıyan İş Birlikleri

Veri merkezi referans tasarımlarının yanı sıra, Schneider Electric iştiraki AVEVA, dijital ikiz platformunu NVIDIA Omniverse’a entegre edecek ve sanal simülasyon ve iş birliği için birleşik bir ortam sunacak. Bu entegrasyon, tasarımcılar, mühendisler ve iş ortakları arasında sorunsuz bir iş birliği sağlayarak, karmaşık sistemlerin tasarımını ve dağıtımını hızlandıracak ve piyasaya sürme süresini ve maliyetleri azaltacak.

 

AVEVA CEO'su Caspar Herzberg; “Yenilikçi NVIDIA teknolojilerinin gücünü ve AVEVA’nın akıllı dijital ikiz teknolojilerinin zengin veri kaynağı ve kabiliyetlerini bir araya getirerek kullanıcılarımıza üstün hizmetler sunmaya hazırlanıyoruz. Birlikte, süreçleri simüle edebileceğiniz, sonuçları modelleyebileceğiniz ve somut bir etki yaratabileceğiniz, tamamen simüle edilmiş bir endüstriyel sanal gerçeklik yaratıyoruz. Dijital zeka ve gerçek dünya sonuçlarının bu birleşimi, endüstrilerin daha güvenli, daha verimli ve daha sürdürülebilir bir şekilde çalışmasına olanak sunuyor ve saklı bir potansiyeli açığa çıkarıyor” dedi.

 

NVIDIA ile iş birliği içinde, Schneider Electric, endüstrilerde yeni kullanım alanları ve uygulamalar keşfetmeyi ve teknolojinin geleceğini şekillendirmeyi hedefliyor.