Halkbank web
Ekonomi Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 28.07.2024 11:29

Team Paribu Hatay'da: Takımın deprem bölgesinde çocuklar ve gençler için spor faaliyetleri devam ediyor

Paribu'nun Türkiye'de spor kültürünün gelişimine katkı sağlama hedefiyle kurduğu Team Paribu, Hatay'daki Konteyner Yaşam Alanı'ndaydı. Team Paribu, İhtiyaç Haritası iş birliğiyle inşa ettiği çok amaçlı spor alanında çocuklar ve gençlerle buluştu.
Team Paribu Hatay'da: Takımın deprem bölgesinde çocuklar ve gençler için spor faaliyetleri devam ediyor

 

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu Paribu tarafından 2021’de kurulan Team Paribu, Hatay’da çocuk ve gençlerle buluştu. Takımkadrosundan milli karateci Dilara Bozan’ın da katılımıyla 25 Temmuz 2024’te gerçekleşen etkinlikte, geçtiğimiz yıl Konteyner Yaşam Alanı’nda Team Paribu ve İhtiyaç Haritası iş birliğinde kurulan Team Paribu Spor Alanı ziyaret edildi. 

 

Etkinlik kapsamında öğrenciler, Dilara Bozan’a kendisinin spor yolculuğu ile ilgili sorular yöneltti. Ardından, milli karateci Bozan ve alanda görevli antrenörler eşliğinde spor yaptılar; sporun fiziksel ve zihinsel faydalarına dair bilgi edindiler. 

 

Dilara Bozan, Team Paribu’nun Hatay ziyaretinin ardından düşüncelerini “Yaşanan afet sonrasında sporun çocuk ve gençlere bu kadar iyi geldiğini görmek mutluluk verici. İnsanlar birlik olduğunda zor zamanların üstesinden daha kolay geliyor. Buradaki çocuk ve gençler bu farkındalığı spor yoluyla kazanıyorlar. Bu uzun soluklu ve önemli projenin bir parçası olduğum için çok mutluyum.” sözleriyle dile getirdi.

 

Team Paribu Spor Alanı’nda 400’e yakın çocuk ve genç düzenli olarak spor yapma imkânına sahip

 

6 Şubat depremlerinden sonra Team Paribu, sporun iyileştirici gücüne olan inancıyla odak noktasını deprem bölgesine çevirdi. 2023 yılının ağustos ayında, İhtiyaç Haritası iş birliğinde “Team Paribu Seninle Afet Bölgesi Spor Alanları” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Hatay’da inşa edilen spor alanında 400’e yakın çocuk ve genç, deprem bölgesinden istihdam edilen deneyimli spor eğitmenleri eşliğinde spor yapıyor. Her öğrenci, aylık olarak organize edilen programlar kapsamında haftada üç kez farklı spor branşlarını deneyimliyor.