Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.07.2024 14:01 Güncelleme: 16.07.2024 14:36

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Demokrasi içselleştirilmiş bir hayat biçimidir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunarak, demokrasinin içselleştirilmiş bir hayat biçimi olduğunu söyledi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Demokrasi içselleştirilmiş bir hayat biçimidir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'da 15 Temmuz konulu panelde açıklama yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 15 Temmuz’un tarihin şehadet bilincini açık bir şekilde gözler önüne serdiğini belirterek, ‘’İnsanlar şehit olmak için yola çıktılar. Bu milletin en önemli özelliklerinden birisi olduğunu bir kez daha söylemek isterim. Şehitler asla ölüler değildir.’’ dedi.

Bundan sonraki nesillerin, demokrasiyi sahiplenme duygusuyla, vatan severlik duygusuyla, birlik beraberlik şuuruyla ve şehadet bilinciyle yetiştirilmesini sağlamanın, üzerlerine düşen temel sorumluluklarından olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şunları aktardı:

"15 Temmuz’dan hiç şüphesiz çıkardığımız bazı dersler de vardır. Bunları her gün yenileyerek yolumuza devam etmek mecburiyetindeyiz. Her şeyden evvel demokrasi olmazsa bu ülkenin de, bu vatanın da, bu devletin de işleyişinin eksik olacağı aşikardır."

Kurtulmuş, son dönemde hız verdiklerini söylediği yeni anayasa çalışmaları hakkında, "Türkiye’de güçlü bir demokrasinin tesisi, milletin iradesinin her şeyin üzerinde olması için ortaya konulacak siyasal bir çabanın önemli bir kaldıracı olduğunu da ifade etmek isterim. Türkiye, bu anlamda demokrasisi en üstün ülkelerden biri olmak durumundadır." dedi.

"Demokrasi bundan dolayı sadece şekli bir yönetim tarzı değil, demokrasi, içselleştirilmiş bir hayat biçimidir." ifadelerini kullanan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye, inşallah bu standartlarını yükselterek yoluna devam edecektir. Cumhuriyetimizin ikinci asrında bugünden çok daha güçlü bir şekilde her bakımdan yolumuza devam edeceğiz. 15 Temmuz’dan çıkaracağımız önemli derslerden birisi; devletin kurum ve kuruluşlarının yapılanmasındaki hassasiyettir. Türkiye’de devlet birileri tarafından işgal edilecek, devlet imkanları ele geçirilerek bir şekilde halkın adına birilerinin yönetime müdahale olacağı bir mekanizma değildir."