Spor Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.08.2024 22:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:34

Tatlıçay'da kanolar yarıştı

Çankırı'nın gerdanlığı Tatlıçay'a kanolar indi. Şehrin geçiş güzergâhında yer alan Tatlıçay, TUZFEST'24 etkinlikleri kapsamında ilk defa düzenlenen kano yarışlarına ev sahipliği yaptı.
Tatlıçay'da kanolar yarıştı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in turizm ataklarından birisi olarak geleneksel hale gelen Uluslararası Çankırı Tuz Festivali, üçüncü senesine giriş yaptı. Festival kapsamında düzenlenen yarışmalara yenilerini ekleyen Belediye, kano yarışları ile Tatlıçay’ı hareketlendirdi.

Festivalin yerli ve yabancı ziyaretçileri, bozkır kentinde su sporlarına şahitlik etti. Yamuçlar mevkiinde düzenlen kano yarışlarında 70 yarışmacı toplamda 44 karşılaşmada kıyasıya kürek salladı. Kadın-erkek gruplarının kıyasıya rekabeti heyecanlı görüntülere sahne oldu. 18-30 yaş kadın kategorisinde Beyza Yener, 30+ yaş kadın kategorisinde Merve Özkan, 18-30 yaş erkek kategorisinde Muaz Tayyip Ay, 30+ yaş erkek kategorisinde ise Berat Uludoğan birinci oldu. Dereceye girenlerin ödüllerini Başkan Esen ve protokol takdim etti.

Kano yarışlarına katılanTabakhane Mahalle Muhtarı Oğuzhan Civan’ın azmi, izleyenlerden büyük alkış aldı. Çankırı’da projeleriyle de dikkat çeken genç muhtar, kanosu beş kez devrilerek Tatlıçay’a düştü. Kanosu suyla dolsa da yarışmaktan vazgeçmedi. Oğuzhan Civan, yarışlarda en çok alkış alan ve hafızalara kazınan isim oldu.

Off-Road, Kano yarışları derken Tatlıçay’da voleybol maçı da yapıldı. Gösteri maçına katılan takımlar,  çaya gerilen file üzerinden skor elde etmeye çalıştı. Vatandaşlar, çay korkuluklarından takımların mücadelesini izledi.