Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.08.2024 19:00 Güncelleme: 02.08.2024 11:49

Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte eğitim müdürlüklerinde; öğrencisi taşınacak yerleşim birimlerini, taşıma hizmetinden faydalanacakları, okul servis araç sayısını, güzergahlarını ve ücretsiz öğle yemeği hizmeti sunulacak öğrencileri belirlemek üzere planlama komisyonu kurulacak.

Planlama komisyonu, milli eğitim müdürlüğünün uygun görüşü ve mahalli mülki idare amirinin onayı ile her yıl ocak ayı içinde oluşturulacak, hazırlanan çalışma takvimine göre bir yıl süre ile çalışacak.

Bakanlığın yaptığı açıklamada yönetmeliğe dair şu detaylarda yer aldı:

"Komisyon; taşıma merkezi okula uzaklığı 30 kilometreden fazla olan, taşınması ekonomik olmayan, iklimi veya ulaşım şartları taşımaya elverişsiz olan yerleşim birimlerinde ikamet eden ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini yatılı bölge ortaokulları ve pansiyonlu okullara yerleştirdikten sonra taşıma hizmetinden faydalanacak öğrencileri gruplandırarak taşıma merkezi okulları ve kurumları belirleyecek. 

Öğrencisi taşınacak yerleşim biriminin belirlenmesinde, toplu taşıma hizmetinin bulunmaması, öğrencinin sürekli veya geçici ikamet ettiği yerleşim yerinde eğitim kurumu bulunmaması veya bu kurumların kapalı olması şartları birlikte aranacak."