Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Haber Merkezi 16.09.2024 07:47

Tasarruf Finansman sektörünün yıl sonu sözleşme hedefi 400 milyar TL

Katılımevim Genel Müdürü Ahmet Özcan, Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Genel Kurulu'nda FKB Başkan Vekili ve Tasarruf Finansman Sektör Temsil Kurulu Başkanı seçildi. Gerçekleştirilen sektör temsil kurulu toplantısında, tasarruf finansman sektörünün 2024 yıl sonu sözleşme büyüklüğü hedefi 400 milyar TL olarak belirlendi.
Tasarruf Finansman sektörünün yıl sonu sözleşme hedefi 400 milyar TL

Tasarruf finansman sektörünün önde gelen markalarından Katılımevim’de Genel Müdürlük görevini yürüten Ahmet Özcan, gerçekleştirilen Finansal Kurumlar Birliği Genel Kurulu’nda, Finansal Kurumlar Birliği Başkan Vekilliği ve Tasarruf Finansman Sektör Temsil Kurulu Başkanlığı görevlerine getirildi.  

Ahmet Özcan, seçim sonrası yaptığı açıklamada; “Finansal Kurumlar Birliği’nin yeni döneminde üstlendiğim görevden büyük mutluluk duyuyorum. Sektörümüzün çatı kuruluşu olan FKB’de, sahip olduğumuz bilgi birikimi ve deneyimle önümüzdeki dönemde de tüm paydaşlarla iş birliği içinde üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğiz” diye konuştu.

Sektörün beklenti ve ihtiyaçlarını uzun süredir analiz ettiklerini belirten Özcan, “Sektörümüzün aktif büyüklüğü 2024 yılının ilk yarısında geçen yıla nazaran yüzde 208 oranında büyüyerek 48 Milyar TL’yi aşan bir hacme ulaştı. Son bir yılda işlem hacmimiz yüzde 301 oranında büyümüş ve müşteriler ile imzalanan sözleşme büyüklüğü 275 milyar TL’ye ulaşmıştır. Yüksek potansiyeli sürekli hale getirebilmek ve büyüme rakamlarında devamlılığı sağlamak için sivil toplum kuruluşlarıyla iş birlikleri yapacağız. Ayrıca sektörde uzun süredir beklenen mevzuat değişikliği yeni dönemde öncelikli gündemimiz olacak. Tasarruf sahiplerinin ev, araba ve çatılı iş yeri finansmanı kullanabildiği mevcut yapımızda ürün çeşitliliğinin artırılması hem sektörün büyümesine hem de bireylerin ve şirketlerin ihtiyaçlarının karşılanmasına fayda sağlayacak” dedi. 

Tasarruf finansman sektörünün 450 şube ve 4 bin 700 çalışan ile istihdama da önemli katkı sunduğunu vurgulayan Özcan, “Sektörün dijital ve finansal kurumsallaşma adına attığı önemli adımlar, tohumların meyveye dönüşmesine yol açtı. Sektörün geniş halk kitleleri nezdinde anlaşılabilir olması gerektiğini ve sektöre kazandıracağımız çok daha büyük bir potansiyelin var olduğunu biliyoruz. 2024 yılının ilk yarısında olduğu gibi, ikinci yarısında da aynı performansı devam ettireceğimizi ve yıl sonu toplam sözleşme büyüklüğü hedefimizi de 400 milyar TL olarak revize ettiğimizi belirtmek isterim” şeklinde konuştu.