Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.03.2024 15:01 Güncelleme: 25.03.2024 17:03

Tarihi Ulus Hali'ndeki yenileme çalışmaları tamamlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ ilçesinde bulunan 86 yıllık tarihi Ulus Hali'nde yenileme çalışmalarını tamamladı.
Tarihi Ulus Hali'ndeki yenileme çalışmaları tamamlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmaya, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla gereken çalışmaları yapmaya devam ediyor.

Avusturyalı mimar Robert Oerley tarafından 1937’de modern bir mimariyle tasarlanan ve 86 yıllık bir tarihe sahip olan Ulus Hali eskisine göre daha modern bir tesise dönüştürüldü. Büyükşehir belediyesi tarafından aslına uygun olarak tamamlanan çalışmalar kapsamında vatandaşlar daha sağlıklı koşullarda alışveriş yapma imkanı buluyor.

Tarihi yapısının aslına uygun olarak restore edilen ve 27 milyon 100 bin TL'lik maliyetle tamamlanarak hizmete açılan tarihi Ulus Hali’ne esnaf ve vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Yapıldığı yıldan bu yana ilk kez ayrıntılı bir şekilde yenileme çalışması başlatılan Ulus Hali’nden ilk etapta 320 bin ton atık çıkartıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında; 6 yeni yağmur suyu hattının eklenerek çatı sistemi baştan aşağı değiştirildi ve yıllardır çatıdan akan yağmur suyu problemi ortadan kaldırıldı.