Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.07.2024 14:00 Güncelleme: 13.07.2024 14:30

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi yeniden açıldı

Edremit Belediyesi, Altınoluk Mahallesi'nin simgelerinden olan ve uzun süredir atıl durumda bulunan Çınaraltı Çay Bahçesi'ni yenileyerek halkın hizmetine sundu.
Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi yeniden açıldı

Açılış töreninde vatandaşlarla bir araya gelen Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, yaptığı konuşmada, belediyelerin yalnızca çöp toplamak ve park yapmakla kalmayıp, aynı zamanda kentin kültürel ve tarihi değerlerine de sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Ertaş, “Altınoluk’un bu önemli simgelerinden olan ancak bir süredir atıl durumda bırakılan Çınaraltı Çay Bahçesi’ni yeniden faaliyete geçiriyoruz. Bu mek an, Altınoluk’un tarihini ve kültürünü yansıtan önemli bir yer” dedi.

Çınaraltı Çay Bahçesi, yıllar boyunca Altınoluk’ta nesillerin bir araya gelerek anılarını paylaştığı bir mekân olarak bilinen bu mekanı yeniden vatandaşlarla buluşturduklarını idade eden Başkan Ertaş, “Bugün, bu anıları canlandırmak ve yeni hatıralar biriktirmek üzere kapılarımızı yeniden açıyoruz” diyerek, bu sürecin her aşamasında emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış törenin ardından çay ocağına geçen Başkan Ertaş, vatandaşlara çay ikram etti.