Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ahmet Münir EREN 18.07.2024 11:01 Güncelleme: 18.07.2024 14:08

Stellantis'ten Archer'a 55 milyon dolarlık ek yatırım

Stellantis, şehir içinde dikey şekilde kalkış ve iniş yapabilen elektrikli uçak (eVTOL) geliştiricisi Archer Aviation Inc.'e 55 milyon dolarlık ek yatırım gerçekleştirdi.
Stellantis'ten Archer'a 55 milyon dolarlık ek yatırım

Stellantis, alternatif mobilite çözümleri konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Stellantis ile şehir içinde dikey şekilde kalkış ve iniş yapabilen elektrikli uçak (eVTOL) geliştiricisi Archer Aviation Inc., geçen ayki test uçuşu başarısının ardından bir açıklama yaptı.

Stellantis N.V. ve elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçaklarında lider Archer Aviation Inc, geçen ayki test uçuşu başarısının ardından şirketlerin stratejik finansman anlaşması kapsamında Stellantis'in Archer'a 55 milyon dolarlık ek yatırım yaptığını açıkladı.

Bu son yatırım, Stellantis’in bu yılın mart ayında daha önce duyurulan Archer hisselerinin 8,3 milyonluk halka açık kısmının satın alımına dayanıyor. 2023 yılında Stellantis, şirketlerin stratejik finansman anlaşması kapsamında halka açık piyasa hisse senedi alımları ve yatırımlarının bir kombinasyonuyla Archer'a 110 milyon dolar yatırım yaptı.

Bu hayalin gerçeğe dönüştüğünü görmenin heyecan verici olduğunu söyleyen Stellantis CEO'su Carlos Tavares, “Stellantis ve Archer'ın mühendislik ile üretim ekiplerinin yenilikçi yaklaşımlarını, uzmanlıklarını ve yoğun emeklerini tebrik ediyorum. Archer'a yapılan bu ek yatırımla, günümüzdeki mobilite özgürlüğü yolların ötesine uzanan bir geleceğe doğru ilerlemeye devam ediyor.” dedi.

Stellantis, farklı iş birliği girişimleriyle 2020 yılından bu yana Archer’ın stratejik ortağı ve 2021 yılından bu yana yatırımcısı konumunda. Archer, bu süre boyunca eVTOL uçağını tasarlamak, geliştirmek ve ticarileştirmek için Stellantis'in köklü üretim, tedarik zinciri ve tasarım uzmanlığından yararlandı.