Dünya Kaynak: Haber Merkezi 23.08.2024 08:30

Starbucks CEO'su 1600 kilometrelik işine özel jetiyle gidecek

Starbucks'ın yeni CEO'su Brian Niccol, Kaliforniya'daki evinden 1600 kilometre uzaklıkta olan Seattle'daki şirket merkezine haftada 3 gün özel jetle gidecek.
Starbucks CEO'su 1600 kilometrelik işine özel jetiyle gidecek

Starbucks'ın yeni CEO'su Brian Niccol, Kaliforniya'daki evi ile Seattle'daki şirket merkezi arasında deyim yerindeyse mekik dokuyacak.

Niccol, Kaliforniya'daki evinden 1600 kilometre uzaklıkta olan Seattle'daki şirket merkezine haftada 3 gün özel jetle gidip gelecek. Niccol'e bunu mümkün kılmak için Starbucks'ın kurumsal jetini kullanma izni verildi.

Şirket, kurumsal çalışanlarının haftada en az üç kez ofiste olmasını şart koşuyor. Niccol'ün teklif mektubunda Starbucks, Niccol'ün Kaliforniya Newport Beach'teki evinde kalabileceğini ve kahve devinin jetini kullanarak merkez ofise 995 mil (1600 km) gidip gelebileceğini doğruladı.

Mektup, 11 Ağustos tarihli bir Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyasında kamuya açık hale getirildi. SEC mektubuna göre, Niccol'e ayrıca yılda 250 bin 000 dolar kişisel seyahat ödeneği verildi.

Niccol'e geçici konaklama masrafları geri ödenecek ve Eylül ayında işe başladıktan üç ay sonrasına kadar Seattle'da kalıcı ikincil konut sağlanana kadar bir şoför sağlanacak.

Şirket ayrıca CEO'nun memleketinde kendi seçeceği bir asistanla birlikte uzak bir ofis kuracak. Niccol'ün istihdam koşullarını detaylandıran bir başka SEC dosyasına göre, yeni pozisyonunda temel maaş yılda 1.6 milyon dolar olacak. Niccol, şirketin performansına bağlı olarak maaşının iki katından dört katına kadar değişen yıllık bir ikramiye alabilecek.

Niccol, Chipotle'ın önceki CEO'luğu görevinden ayrılmasını telafi etmek için önümüzdeki üç yıl içinde 75 milyon dolarlık bir hisse senedi hibesi de alacak. Ayrıca 10 milyon dolarlık bir imza ikramiyesi ve önümüzdeki yıldan itibaren dağıtılmak üzere 23 milyon dolara kadar yıllık hisse senedi ödülü alacak.

Böylece Niccol'ün toplam tazminat paketi 113 milyon dolara ulaşabilir ve bu da tarihte halka açık bir şirket için bu tür en yüksek yönetici anlaşmalarından biri olarak nitelendiriliyor.