Ramazan ayı başında "Ramazan Ayı Yardımlaşma Ayı" sloganı ile yardım kolilerini hazırlayan dernek, İstanbul'un çeşitli semtlerindeki muhtarlıkları ziyaret etti. İhtiyaç sahibi 300 aileyi muhtarlarla beraber belirleyen dernek üyeleri hazırlanan yardım kolilerini muhtarlıklara teslim etti. KKTC'de de ihtiyaç sahibi ailelere ulaşan dernek üyeleri, yardımları bizzat teslim ettiler..

"YARDIMA, YARDIM EDENİN İHTİYACI VARDIR"

Dünyada yaşanan salgın ve ona bağlı ekonomik krizde tüm insanların zor bir dönemden geçtiğini belirten Dernek Başkanı Hülya Kavuzlu, "Bütün her şeyin ötesinde yardıma, yardım edenin ihtiyacı vardır düşüncesiyle, asıl ihtiyaçlıların yardım edenler olduğunu her fırsatta hatırlıyoruz. Bu doğrultuda bizlerin bu ihtiyacını ve insan olmayı öğretmek için "ihtiyaçlı aile" rolünü üstlenmiş olan çok kıymetli ailelere bu yardımları kabul ettikleri için önlerinde saygı ve sevgi ile eğiliyorum." ifadelerini kullandı.

Muhtarlıkla iş birliği yaptıklarını ve Ramazandan önce listelerin tamamlandığını, kolilerin hazırlandığı belirten Kavuzlu, "Dernek üyelerimiz kolilerin muhtarlıklara ulaştırılması konusunda seferber oldular, el birliği ile organizasyonu kısa sürede başarı ile tamamladık." dedi.

KOLİLERİN İÇİNDEKİ SÜRPRİZ NOT

Aileler yardım kolilerinin içinde kendileri için yazılan bir notla karşılaştılar. Notta şunlar yazıyordu: "Kıymetli hemşehrimiz, hazırlamış olduğumuz Ramazan kumanyamızı kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Afiyetle, bereketle olsun. Hayırlı ramazanlar. Spiritüeller Maneviyatlılar Derneği"

"İLAN DEĞİL ÖRNEK"

Koşulsuz hayr ve yardımın erdemi ile var olduklarını söyleyen Dernek Başkanı Hülya Kavuzlu, "Yardımın kime ulaştığı ayrı bir ölçü, ancak insanlık olarak dayanışmayı, yardımlaşmayı bir davranışa dönüştürmek önemli. Buradaki amacımız da ilan etmek değil, örnek olmak" dedi.

Muhabir: Zuhal Erman