Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.08.2024 16:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:55

Spajic: Sağlık Ocağı için Ana Projenin Hazırlanması ihalesi açılmıştır

Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, City semtinde yapılacak olan Sağlık Ocağı için Ana Projenin Hazırlanması ihalesi açıldığını duyurdu.
Spajic: Sağlık Ocağı için Ana Projenin Hazırlanması ihalesi açılmıştır

Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, Sağlık Bakanlığı'nın girişimiyle City semtinde yapılacak olan Sağlık Ocağı için Ana Projenin Hazırlanması ihalesinin açıldığını belirtti.

Ana projenin hazırlanması için verilen sürenin altı ay olduğunu ve bu sürenin ardından gelecek yıl inşaata başlanması planlandığını bildiren Spajic, "Ön tasarıma göre, binanın inşaatının ve donanımının toplam maliyetinin yaklaşık 30 milyon Euro'nun biraz altında olacağı tahmin edilmektedir" dedi.

Başbakan Spajic, sağlık ocağının başkent bölgesi için merkezi bir konumda olacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Vatandaşlara, genel/aile hekimliği, kadın ve çocuk sağlığı, laboratuvar ve röntgen tanı hizmetleri, birçok tıbbi alanda uzman poliklinikler gibi geniş bir yelpazede hizmetler sunulacaktır. Bu merkez ayrıca modern bir ruh sağlığı merkezi, eczane ve eşsiz bir fizyoterapi hizmetini de içerecektir. Tüm bu hizmetler en iyi Avrupa standartlarına uygun olarak sunulacak ve bu da vatandaşlara yüksek düzeyde sağlık hizmeti sağlayacaktır."