Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.09.2024 11:00 Güncelleme: 09.09.2024 10:35

Siyasilerden Narin Güran için taziye mesajı

Siyasiler, 19 gün boyunca aranan ve bugün cansız bedenine ulaşılan Narin Güran için bir taziye mesajı yayımladı.
Siyasilerden Narin Güran için taziye mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Narin Güran için yayımladığı taziye mesajında "Narin Güran evladımızdan gelen acı haber yüreklerimizi derinden yaraladı. Minik yavrumuza Yüce Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Sorumluların adaletin karşısında en ağır şekilde hesap vereceğinden şüphemiz yoktur." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Bağlar’da kaybolan Narin Güran'dan gelen acı haberin herkesi derinden üzdüğünü belirterek "Narin yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Olayın ilk anından itibaren titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda, sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Narin kızımızın cansız bedenine ulaşıldığı haberi bizleri derinden sarstı. Allah güzel kızımıza rahmet etsin. Narin kızımızın ölümüne sebep olanlar adalet önünde mutlaka hesap verecektir."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sürecin Bakanlık olarak takipçisi olacaklarının altını çizerek "Diyarbakır Bağlar’da kaybolan evladımız Narin’in maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Başımız sağ olsun. Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun. Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız." açıklamasını yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, taziye mesajında şunları söyledi:

"Narin kızımızın cenazesine sabah saatlerinde ulaşıldığını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bir yavrumuzun canına kastedecek kadar canavarlaşanlar, kim olur ise olsun hukuk önünde en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Başımız sağolsun"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Narin, güzel yavrum; Seni yaşatamadık, seni koruyamadık, seni kurban verdik. Hepimizi affet… Küçük yaşında çok büyük bir kötülüğe muhatap oldun. Bunu asla hak etmedin. Bu dünyadan ukdeyle göçtün, bu yaşamdan alacağın var. Seni geri getiremeyeceğiz ama başka çocukların kaderinin senin gibi olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. O zaman 85 milyona dert olan azabı biraz hafifletecek, ruhunu biraz olsun serinleteceğiz. Mekanın belli ki cennettir. Allah rahmet eylesin."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 19 gün önce kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığı bilgisini derin bir teessürle öğrendiğini belirterek "Narin yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Son yıllarda artan çocuk kayıpları ve ölümlerinin üzerinde ciddiyetle durulmasını ve tekrarının yaşanmamasını temenni ediyorum." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, taziye mesajında "Küçük Narin’in kaybı yüreğimizi dağladı. Bir çocuğun umut dolu yarınları olması gereken yerde, böyle acı bir haberle sarsılmak tarif edilemez bir üzüntü. Narin’e Allah’tan rahmet ve sevenlerine güç diliyorum. Çocuklarımızın güven içinde, mutlu bir geleceğe yürüdüğü günler için hep birlikte mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Maalesef Diyarbakır’dan acı haber geldi. Duygularımızı yazmaya kelimeler yetersiz kalıyor. Narin’in başına gelenlerin en kısa sürede aydınlatılmasını ve sorumluların hak ettikleri cezaları almasını umuyorum. Narin’e Allah’tan rahmet diliyorum, başımız sağ olsun."