Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.07.2024 14:00 Güncelleme: 29.07.2024 14:05

Siyasilerden, Kenan Işık için taziye mesajı

Siyasiler, 10 yıldır komada olan ve hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu, sunucu Kenan Işık için taziye mesajı yayımladı.
Siyasilerden, Kenan Işık için taziye mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Tiyatro ve sinemamıza yıllar boyu emek vermiş usta sanatçımız Kenan Işık'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sanat camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Kenan Işık için şunları söyledi:

"Türk tiyatrosunun ve televizyon dünyasının önemli isimlerinden Kenan Işık'ın, 10 yıldır devam eden hayat mücadelesini ne yazık ki kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesi başta olmak üzere tüm yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun."

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, "Usta oyuncu Kenan Işık’ın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kenan Işık için yayımladığı taziye mesajında "Hayatını kaybeden Kenan Işık'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, taziye mesajında "Tiyatro, sinema ve televizyon dünyamızın usta sanatçısı Kenan Işık’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kenan Işık'ın vefatı dolayısıyla şunları söyledi:

"Türk tiyatrosunun ve televizyon dünyasının duayen isimlerinden Kenan Işık'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sanatıyla, bilgi birikimiyle ve saygın duruşuyla gönüllerimizde taht kuran Kenan Işık, Türk kültür hayatına büyük katkılarda bulunmuştur. Devlet Tiyatrolarımızda da uzun yıllar oyuncu ve yönetmen olarak görev yapan Işık'ın eserleri ve performansları gelecek nesiller için de birer rehber niteliğinde olacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  "Usta sanatçımız, kültür ve sanat dünyamızın değerli isimlerinden Kenan Işık'ın vefat haberinden üzüntü duyduk. Kültür sanat hayatımızda değerli izler bırakmış olan sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır dileriz. Sanat camiamızın başı sağ olsun." sözlerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Tiyatro, sinema ve televizyon dünyasının kıymetli ismi Kenan Işık'a Allah’tan rahmet, tüm sanat camiasına ve ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

Ticaret Bakanı Prof. Ömer Bolat, Kenan Işık için şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz tiyatrosunun önemli değerlerinden, medya dünyasında yaptığı işlerle küçüğünden büyüğüne Türk halkının gönlünde yer edinmiş olan usta tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum."