Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.08.2024 16:00 Güncelleme: 11.08.2024 16:01

Siyasilerden eski TYB Başkanı Mehmet Doğan için taziye mesajı

Siyasiler, eski Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Dr. Mehmet Doğan'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.
Siyasilerden eski TYB Başkanı Mehmet Doğan için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Dr. Mehmet Doğan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenerek, ‘’Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesi başta olmak üzere sevenlerine, Yazarlar Birliği mensuplarına, fikir ve edebiyat camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum.’’ dedi.

Mehmet Doğan bugün rahmet-i Rahman’a kavuştuğunu anımsatan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yayımladığı mesajda ‘’Eserleriyle nesillere yol gösteren, kimliğimize ve kültürümüze sahip çıkan milli duruşuyla bizlere örnek olan hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eski Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı Dr Mehmet Doğan'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm edebiyat dünyasına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’Bu toprakların muharriri, münevveri, mütefekkiri Mehmet Doğan hocamız rahmet-i Rahman'a kavuştu... Kendisinden güzel dilimiz Türkçe adına çok şey öğrendik, kıymetli eserlerinden çok feyz aldık... Başta Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucusu ve Şeref Başkanı olarak edebiyatımız ve kültürümüz için yaptığı bütün çalışmalarında samimiyetine yakından şahit olduk. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.’’

Mehmet Doğan'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve edebiyat camiasına sabırlar ve başsağlığı dileyen İstanbul Valisi Davut Gül, ''Mekanı cennet olsun.'' dedi.

Eski Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini ifade eden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘’Türkçemize ve milli kültürümüze adanmış bir ömür yaşadı ve devasa eserler verdi. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.’’ dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da yayıncı, yazar ve Türkiye Yazarlar Birliği Eski Genel Başkanı Mehmet Doğan'a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Bir süredir tedavi gören Türkiye Yazarlar Birliği Eski Genel Başkanı Dr. Mehmet Doğan'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ise yazara Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.