Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.07.2024 01:00 Güncelleme: 15.07.2024 10:24

Siyasilerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Siyasiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle anma mesajları yayımladı.
Siyasilerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 15 Temmuz'un yıl dönümünde şunları söyledi:

"15 Temmuz darbeye göğüs gerenlerin, karanlık geceyi cesaretiyle aydınlığa çevirenlerin, demokrasi için tankları durduranların, hainlere karşı dimdik duranların günüdür. Milletin Zaferi'ni unutmadık, unutmayacağız. Ülkemizin dört bir yanında darbecilere geçit vermeyen aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

İstanbul Valisi Davut Gül,  "15 Temmuz, esaret, zillet ve kaosa karşı milli iradenin zaferidir; milletin zaferidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ülkeyi bizlere emanet eden şanlı ecdadımıza layık olmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyor; Türkiye Yüzyılı’nın büyük ve güçlü Türkiye’sini hep birlikte kuruyoruz. Bu duygularla zaferin mimarı yediden yetmişe milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Milli Mücadele’den 15 Temmuz’a bu topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, şanlı gazilerimizi minnetle anıyorum. " mesajını yayımladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz, Aziz Milletimizin tek yürek olarak canı pahasına yazdığı bir destandır. Bu kahramanlık destanını birlik ve beraberlik ruhuyla asla unutmayacağız ve daima yaşatacağız. Türkiye Yüzyılı'nda geleceğe umutla bakarak, ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıma kararlılığımızla demokrasimizi ve millî birliğimizi her zaman koruyacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, mesajında  "15 Temmuz Türk Milletinin istiklâline ve istikbaline sahip çıkarak, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla birlikte verdiği kahramanca mücadelenin ve yazdığı destanın adıdır. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kazanılmış Milletin Zaferi’dir. Şair’in “Asım’ın nesli diyordum ya; nesilmiş gerçek…” diye bahsettiği o nesilden, namusunu çiğnetmemek adına şehadete koşan Kahramanlarımızı rahmetle, şanlı Gazilerimizi minnetle anıyorum." ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi, aziz milletimiz şanlı tarihinden aldığı güçle, ülkemizin geleceğini hedef alan hain darbe girişimine karşı şanlı bir direniş göstermiştir.15 Temmuz gecesi devletimizi, kurumlarımızı, Gazi Meclisimizi, şehirlerimizi ve milletimizin iradesini hedef alan saldırılara karşı devlet-millet el ele vererek Türkiye’mizin geleceğini karanlığa sokmaya çalışan hain saldırıyı püskürttük. Bu düşüncelerle, ülkemizin bağımsızlığını ve birliğini hedef alan hain darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz gecesi şehit olan tüm vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu aziz vatan için canını feda eden tüm kahraman asker, polis ve sivil şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bir hilal uğruna canlarını feda etmekten çekinmeden hain FETÖ’nün darbe teşebbüsünü göğsünde durduran kahramanlarımızı da; o karanlık gecenin nasıl aydınlığa döndüğünü de unutmadık, unutmayacağız. 15 Temmuz’un ruhunu bu topraklarda her daim diri tutacak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi liderliğindeki "Milletin Zaferi"ni nesilden nesile aktaracağız. Demokrasimize ve milli birliğimize kasteden hain darbe girişiminin yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Gücünü tankların paletinden alanlar, gücünü haktan ve meşruiyetten alanları asla geçemezler. Milletimiz, o gece devleti ayakta tuttu. Darbeciler, milletimizin bedeniyle ördüğü o kutlu duvarı aşamadılar. 27 Mayıs’ın, 12 Mart’ın, 12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın, 27 Nisan’ın ve 15 Temmuz’un mağdurlarını asla unutmayacağız. Demokrasi için canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.