Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.08.2024 15:00 Güncelleme: 11.08.2024 15:56

Siyasiler, Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'i andı

Siyasiler, Trabzon Maçka'da terör örgütü tarafından şehit edilen Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.
Siyasiler, Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'i andı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Ferhat Gedik'i şahadetlerinin 7'nci yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Terör saldırısında şehit edilen Eren Bülbül ve onu korumak için kendini siper eden şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in şehadetlerinin yıl dönümü olduğunu anımsatan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

‘’Henüz 15 yaşında, vatanı için canını feda eden Eren'in cesareti ve şehidimiz Ferhat Gedik'in fedakarlığı, asla unutulmayacak. İki kahramanımızın hatırası, milletimizin yüreğinde sonsuza dek yaşayacak. İyi ki varsınız, ruhlarınız şad, makamlarınız ali olsun.’’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, şehadetlerinin 7. yıl dönümünde şehit Eren Bülbül ve onu korumaya çalışırken şehit olan Astsubay Ferhat Gedik'i rahmet ve minnetle andı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'le birlikte başta bölücü terörle mücadelenin şehitleri olmak üzere bu vatan için canlarını vermiş tüm şehitleri rahmet ve minnetle yad etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'i rahmetle, saygıyla andı.

Eren Bülbül'ü ve  Ferhat Gedik'i rahmet ve minnetle yad eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Cesaretleri ve fedakarlıklarıyla kalplerimizde ölümsüzleşen Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’in vatan sevgisi ve kahramanlıkları, evlatlarımıza her daim ilham kaynağı olacaktır. Ruhları şad, makamları ali olsun inşallah.'' açıklamasını yaptı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de Trabzon Maçka'da 11 Ağustos 2017’de terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit olan Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik'i şehadetlerinin yıl dönümünde rahmetle andı.

Eren Bülbül'ü ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'i rahmetle anan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ise ''Şehidlerimiz, kahramanlıkları ve cesaretleriyle yüreğimizde bir yıldız gibi parlayarak yolumuzu aydınlatıyor. Makamınız ali, mekanınız cennet olsun.'' açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, PKK’lı teröristlerin Trabzon Maçka’da şehit ettiği Eren Bülbül’ü vefat yıl dönümünde rahmetle anarak, ‘’İyiki varsın Eren.’’ dedi.

''Eren bugün yaşasaydı 22 yaşında olacaktı.'' diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Astsubay Ferhat Gedik ve Eren Bülbül’ü şehadetlerinin 7. yılında rahmet ve minnetle andı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise mesajında, ‘’Daima kalbimizdesin, seni asla unutmayacağız. İyi ki varsın Eren.’’ ifadelerini kullandı.

''Bir çocuk öldü, bir destan doğdu… Yer ve gök, dağ ve deniz, kuşlar ve kuzular… Çocuğun güneş saçlarının gölgesinde hayat buldu.'' diyen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu yayımladığı mesajda, "11 Ağustos 2017’de, Trabzon’un Maçka ilçesinde yaşından büyük yüreğiyle güvenlik güçlerimize yardımcı olmaya çalışırken pkk’lı teröristlerin saldırısı sonucu 15 yaşında şehit olan Eren Bülbül’ü ve Eren’e siper ettiği bedenine isabet eden 41 kurşunla şehit olan kahraman Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuşumuz Ferhat Gedik’i rahmetle, minnetle anıyorum." ifadelerine yer verdi.

Dervişoğlu, ''Eren evladım; kısacık ömrün boyunca hasretini çektin, ebediyen o cümleyle anılacaksın: İyi ki varsın. Zira biz öyle inanırız; Şehitler diridirler!” dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu da yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

‘’Unutmayacağız! 11 Ağustos 2017’de Maçka'daki hain saldırıda şehit düşen kahramanlarımız Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik’i şehadetlerinin yedinci yılında rahmetle anıyorum. Bu vatan size minnettar!’’

Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Ferhat Gedik ve Eren Bülbül'ü şehadetlerinin yıl dönümünde rahmetle ve minnetle andı.