Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.07.2024 20:00 Güncelleme: 13.07.2024 14:43

Sivil yolcu uçağı Moskova dışında düştü

Moskova, 12 Temmuz (Hibya) - Yetkililer, bir Sukhoi Superjet 100'ün Moskova Bölgesi'nde düştüğünü ve uçakta sadece üç mürettebat bulunduğunu açıkladı.
Sivil yolcu uçağı Moskova dışında düştü

Yerel yetkililer, bir Rus Sukhoi Superjet 100 uçağının Moskova dışında düştüğünü söyledi. Uçakta üç mürettebat bulunduğu bildirildi.

Yerel yetkililer yaptıkları açıklamada uçağın Cuma günü öğleden sonra Rusya'nın başkentinin yaklaşık 80 km güneydoğusundaki Kolomna bölgesinde düştüğünü ve acil servislerin olay yerine sevk edildiğini söyledi. Rus gaz devi Gazprom'a ait olan 87 ila 98 yolcu kapasiteli uçağın onarımdan geçtiği ve bir test uçuşu için havalandığı belirtildi.

Yetkililer uçakta üç kişilik bir mürettebatın bulunduğunu söyledi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı kazayı doğruladı ve uçağın ormanlık bir alana düştüğünü ekledi. "Uçakta üç mürettebat vardı. İlk bilgilere göre hepsi hayatını kaybetti. Halk arasında herhangi bir kayıp yok " denildi.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı olayın, eski Sovyet cumhuriyetlerini de kapsayan Bağımsız Devletler Topluluğu'nun yetkisi altında faaliyet gösteren Devletlerarası Havacılık Komitesi (IAC) tarafından soruşturulacağını açıkladı. Rus uzmanların da olaya müdahil olacağı belirtildi.