Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.08.2024 14:00 Güncelleme: 14.08.2024 15:16

Siverek'teki düğün törenleri, polislerin gözetiminde yapılmaya başlandı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili "Siverek'teki düğün törenleri, zırhlı araçlar ile kapıda bekleyen polislerin gözetiminde yapılmaya başlandı. Çalınacak şarkıları polis belirliyor" iddiasının manipülasyon olduğunu açıkladı.
Siverek'teki düğün törenleri, polislerin gözetiminde yapılmaya başlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili “Siverek’teki düğün törenleri, zırhlı araçlar ile kapıda bekleyen polislerin gözetiminde yapılmaya başlandı. Çalınacak şarkıları polis belirliyor" iddiasının manipülasyon olduğu bildirildi.

Düğünlerde sıkılan maganda kurşunu nedeniyle her yıl çok sayıda vatandaşın yaralandığı ve hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada “Şanlıurfa Valiliği, benzer yaralanma ve can kayıplarının önüne geçmek için, ‘İnsan olmak mutluluğu silahsız paylaşmaktır’ isimli bir kampanya başlatmıştır.” denildi.

Açıklamada polis ekiplerini bahse konu uygulama kapsamında havaya ateş açılmasının önüne geçmek için düğün törenlerinin yapıldığı alanların yakınında tedbir amaçlı bulunduğu aktarılarak, şöyle denildi:

“Dolayısıyla görüntülerdeki polis ekiplerinin, ‘düğünlerde çalınacak şarkıları belirlemek amacıyla geldiği’ iddiası doğru değildir. Kamuoyunu provoke etmeye yönelik dezenformasyonlara itibar etmeyiniz.”