Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Haber Merkezi 23.03.2024 13:24

Sinangil ve Çölyak Vakfı ramazan ayında iş birliği yaptı

Eksun Gıda Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Demir, "Markamız ile çölyak hastalarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir yola çıktık ve bu kapsamda AR-GE çalışmalarımızı durmaksızın sürdürüyoruz." Dedi.
Sinangil ve Çölyak Vakfı ramazan ayında iş birliği yaptı

Sinangil, "20 Mart Dünya Un Günü" kapsamında Çölyak Vakfı ile iş birliği gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eksun Gıda bünyesinde faaliyet gösteren Sinangil, "20 Mart Dünya Un Günü" kapsamında Çölyak Vakfı ile iş birliği yaparak ihtiyaç sahibi çölyak hastalarına "Sinangil Gluten Yok Ürünleri" ile dolu, "Glutensiz Ramazan Kolisi" ulaştırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eksun Gıda Üst Yöneticisi Ahmet Demir (CEO), sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkati çekerek 8 mayısta düzenlenecek olan "2. Çölyak ve Glutensiz Yaşama Zirvesi"ni geleneksel bir hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Demir, kurum olarak toplumsal farkındalık oluşturmayı ve sosyal sorumluluk projelerini önemsediklerini vurgulayarak, "Bu sebeple 'Sinangil Gluten Yok' markamız ile çölyak hastalarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir yola çıktık ve bu kapsamda AR-GE çalışmalarımızı durmaksızın sürdürüyoruz. Son olarak çölyak hastalarının ihtiyaçlarına yönelik farkındalığı artırmak ve sağlıklı bir ramazan geçirmelerini kolaylaştırmak amacıyla bu iyilik hareketini hayata geçirdik. Bu tür proje ve iş birliklerinin sadece belirli günlerde değil, yıl boyunca devam etmesi gerektiğine inanıyor ve bu hususta çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Demir, 8 Mayıs'ta düzenlenecek olan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi'yle de çölyak hastalığı ve glutensiz yaşam konularında farkındalığı artırmayı ve bu alanda çalışan uzmanları bir araya getirmeyi hedeflediklerini aktardı.

Çölyak Vakfı Başkanı Dr. Elif Bal Beşikçi ise çölyak hastaları için glutensiz beslenmenin hayati önem taşıdığını ve bu tür sosyal sorumluluk projeleri sayesinde çölyak hastalarının günlük yaşamlarını kolaylaştırmanın ve onlara destek olmanın mümkün olduğunu ifade etti.