Kültür Sanat Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 23.03.2024 21:21

Siberosfer yeni sezona iki yeni bölümle başladı

Geçmişten günümüze siber güvenliğin evrimini gözler önüne seren, siber politika ve girişimcilik alanlarındaki uygulamaları inceleyen, yetenek perspektifiyle siber dünyanın geleceğine ışık tutan YouTube programı Siberosfer, yeni sezonda da önemli konukları ağırlıyor. Gökçe Gülcüler'in moderatörlüğünde gerçekleşen programın 12'nci bölümünde Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuzhan Aygören, siber üniversiteleri, geleceğin dijital dünyasında bizleri nelerin beklediğini ve bu alanda alınabilecek önlemleri anlatırken, ikinci bölümde ise Ödüyo Finansal Teknoloji Kurucu CEO'su Erman Yapıcı, ödeme teknolojilerinde siber güvenlik hakkında soruları yanıtlıyor.
Siberosfer yeni sezona iki yeni bölümle başladı

HBR Türkiye stüdyolarında Gökçe Gülcüler'in moderatörlüğünde gerçekleşen YouTube programı Siberosfer'de siber girişimcilik, siber politika, siber bağımlılık ve siber alemin çocuklar ve bedenimiz üzerindeki etkileri gibi konular önemli konukların katılımıyla konuşulmaya devam ediyor.

 
Siber Üniversiteler: Geleceğin Eğitim Yolu
Siber üniversiteler, eğitimi demokratikleştirerek kapılarını herkese açıyor ve bireylere özel eğitim imkanları sunarak geleceğin eğitim dünyasını şekillendiriyor. Ancak bu yenilikçi yaklaşımın getirdiği bir risk var: artan siber zorbalık tehdidi. Yakın bir gelecekte tüm üniversitelerin siberleşeceği öngörülüyor. Ancak bu geçiş, üniversitelerin nasıl bir mücadele vereceğini belirsizleştiriyor. Üniversitelerin sadece akademik güçlerini değil, aynı zamanda bilgi işlem altyapılarını da güçlendirmeleri gerekecek. Gökçe Gülcüler'in moderatörlüğünde Siberosfer'in yeni sezon ilk bölümünde, Boğaziçi Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Oğuzhan Aygören bu konuyla ilgili soruları cevaplıyor. 

 
Ödeme Teknolojilerinde Siber Güvenlik: Riskleri ve Çözümleri
Dijitalleşen finansal işlemler, ödeme teknolojilerindeki hızlı gelişmelere paralel olarak siber riskleri de beraberinde getiriyor.  Siberosfer'in 13'üncü bölümünde, Ödüyo Finansal Teknoloji Kurucu CEO'su Erman Yapıcı, ödeme sistemleri kullanılarak yapılan siber saldırılardan pratik finansal operasyon davranışlarının yarattığı siber boşluklara ve hem küresel hem de lokal yaptırımlara kadar herkesi bir nebzede olsa ilgilendiren konuları paylaşıyor.