Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.08.2024 17:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:34

Shanghe Uluslararası Sermaye Merkezi'nin Döviz İşlemleri Birliği kuruldu

Shanghe Uluslararası Sermaye Merkezi'nin Döviz İşlemleri Birliği Çin'in Qingdao kentinde kuruldu. Amaç SİÖ üyesi ülkeler arasında ekonomik ve ticari bağların gelişmesi ile yatırım iş birliğini pekiştirmek.
Shanghe Uluslararası Sermaye Merkezi'nin Döviz İşlemleri Birliği kuruldu

Shanghe Uluslararası Sermaye Merkezi‘nin Döviz İşlemleri Birliği Çin’in Qingdao kentinde kuruldu. Amaç SİÖ üyesi ülkeler arasında ekonomik ve ticari bağların gelişmesi ile yatırım iş birliğini pekiştirmek.

Shanghe Uluslararası Sermaye Merkezi'nin Döviz İşlemleri Birliği kuruldu. Birlik, döviz listeleme işlemleri, finans konusunda sınır ötesi işbirliği ve diğer hizmetler yoluyla ticarette RMB ile tenge gibi para birimlerinin serbest değişimini teşvik edecek. 

Uluslararası ticareti kolaylaştırmayı hedefleyen kuruluş, Shanghai İşbirliği Örgütü üyesi ülkeler arasında ekonomik ve ticari bağların gelişmesini ve yatırım iş birliğini pekiştirecek.

Qingdao kentinde yer alan Çin-SİÖ Yerel Ekonomik ve Ticari İşbirliği Pilot Bölgesi (SCODA), Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC), Çin Ziraat Bankası (ABC) da dahil olmak üzere sekiz finans kuruluşu tarafından kuruldu.