Magazin 12.09.2019 00:30 Güncelleme: 12.09.2019 09:20

SEVCAN ORHAN'DAN ELEKTRO POZ

Başarılı sanatçı Sevcan Orhan repertuvarına eklediği yeni şarkıların okuma provaları için ekibi ile birlikte stüdyoya girdi.
SEVCAN ORHAN'DAN ELEKTRO POZ

DOKSANLAR ÇOCUĞUYUZ...

Okuma çalışmaları öncesinde basın mensuplarıyla da bir araya gelen Orhan, çarpıcı açıklamalar yaptı. Sözlerine '' Biz 90'lı yılların çocuklarıyız. Hayatlarımızda halk müziği de var, arabesk de var, pop müziğin gelişimine başladığı dönemlerede tanıklık ettik. Biz özel bir kuşağız'' diyerek başlayan başarılı sanatçı, bunun bir kabuk değişimi olup oladığını soran muhabirlere ''Neden olmasın. Aslında biz türkülerden var olan bir ağacın dallarında güzel çiçekler açsın diye buradayız. Daha geniş kitlelere ulaşmak için en doğru kararın bu olduğunu düşündük ve ''Hadi yapalım'' dedik.'' ifadeleriyle karşılık verdi.

HERKES RAP'E SALDIRMIŞ DURUMDA...

Günün popüler müzik akımı rap ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara, ''Bir onu yapamıyorum. Çok seviyorum ama yapamıyorum. Bu dünyadada popüler olan bir akım ve Türiye'de de karşılığını bulması gayet normal. Rap müziği yapanların asi ve protest duruşları hoşuma gidiyor.'' yanıtını veren başarılı sanatçı, genişlettiği skalasında bir çok sürprize de imza atabileceğini dile getirirken gazetecilerin ''Bazı ünlüler Reynmen'e düet yapmak için kendisine sosyal medya aracılığıyla videolar gönderdi. Bunlardan biri de Hadise. Siz de Reynmen ile bir düet yapmak ister misiniz?'' sözlerine ise ''Hayatım boyunca herkesin yaptığı şeyi yapmayı sevmedim ve özel şeyler yapmaya yöneldim. Özel projeler ve özel işleri seviyorum. Herkese saygı duyuyuyorum. O onların tercihi. Şu sıralar herkes rap müziğe saldırmış durumda. Bu tip süreçlerin doğal gelişmesi taraftarıyım. Rap yapan arkadaşlarında birazcık dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü rap müziği ve söz yapısı itibari ile öyle çok çabuk harcanacak, küçümsenecek bir müzik türü değil.'' diyerek karşılık verdi.

ER MEYDANINDA 19. YILIM

Bu duruşunun bir meydan okuma olup olmadığını soran muhabirlere; '' herkes albüm yapabilir, Herkes bir tane şarkı yapıp kendine sanatçı diyebilir. Ancak sahne er meydanıdır ve ben er meydanında 19 yıldır varım. Bu konuda mütevazi olmayacağım. Söz konusu sahne olduğunda, sahnede başka bir boyuta geçiyorum. Kendime bile meydan okuyorum zaman zaman... Sesine güveniyorsan, sahnede sesinin gücünü gösterirsin...'' tespitini yaptı.

MEKANIN SAHİBİ HALK

Sözlerine “On dokuz yıl boyunca indiğim hiç bir sahneden arkamdan ‘ne kötü söyledi, ne biçim bir sahneydi’ diye konuşan tek bir kişi olmadı.'' diyerek devam eden Sevcan orhan son olarak Mekanın Sahibi tartışmaları ile ilgili yöneltilen "Mekanın Sahibi Kim sizce?" sorusuna, ''Mekenaın sahibi sanatçı değildir. Mekanın sahibi Halk’tır yanıtını verip "Halk olmassa sanatçı da olmaz.'' sözleriyle son noktayı koydu.

BEN TERCİHİMİ BEŞİNCİ SINIFTA YAPTIM

Öte yandan Repertuvarındaki değişikliğin dış görünüşüne çokta fazla yansımayacağını ve sadece saçlarını biraz kısaltmak istediğini ifade eden Sevcan Orhan, rol aldığı “Serseriler” sinema filmi ile ilgili sorulan “şarkı söylemekten vaz geçip, oyunculuğamı başlayacaksınız?” sorusuna ''Oyunculuk farklı bir deneyim oldu benim için ve ilk kez bir sinema filminde rol aldım... Rol arkadaşım ve filmin yönetmeni Ulaş Bahadır ile keyifli bir çalışma gerçekleştirdik. Fakat müzikten asla vazgeçmem. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden mezunum, oyunculuk eğitimim var ancak seçimi ortaokulda yapmıştım zaten. Beşinci sınıfta ben tercihimi müzikten yana kullandım ve şükürler olsun ki Allah bana bu mesleği nasip etti.'' cevabını veren Sevcan Orhan daha sonra kameralar önünde yeni repertuarından mini bir performansa imza attı.

YENİ REPERTUVARA ELEKTRO POZ

Yeni repertuarında halk müziği haricinde farklı tarzlarda eserler olacağının sinyallerini veren başarılı sanatçı, “Çalışmalarımı takip edin, yeni projeler, yeni çalışmalarım, yeni kitlelere ulaşmamı sağlayacak, buda beni çok heyecanlandırıyor” diyerek heyecanını paylaşıp Elektro Gitar ile objektiflere poz verdi.