Magazin 08.02.2018 08:30 Güncelleme: 08.02.2018 08:47

Seren Serengil'den Reklam Açıklaması

Seren Serengil'e sunduğu televizyon programında Gülben Ergen'in aleyhinde yaptığı yayınlar nedeniyle İstanbul 10. Aile Mahkemesi'nce verilen ihtiyati tedbir kararına uymayınca hakkında verilen üç gün zorlama hapis kararı verilmişti. Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda üç gün geçirdikten sonra geçtiğimiz gün tahliye olan Seren Serengil, soluğu İstanbul gecelerinde aldı.
Seren Serengil'den Reklam Açıklaması

Seren Serengil, arasında aşk iddiaları olan Yaşar İpek ve yakın dostum Yeşim Salkım'la birlikte önceki akşam Arnavutköy'deki bir balıkçı da yemeğe çıktı. Muhabirlerin kendisini mekan önünde beklediğini öğrenen Serengil ve arkadaşları kapıya çıkarak soruları yanıtladı.

SUÇUM YOKKEN BENİ İÇERİ TIKTILAR

Muhabirlerin "Sosyal medya, yazılı ve görsel basında sizin reklam yapmak için hapse girdiğiniz haberleri yapıldı. Ne söylemek istersiniz?" sorusuna Serengil, "Ben fazla avukatsız konuşamıyorum. Yoksa hapislerden çıkamayacağım. Bu karar tamamen skandal bir karar. Ben avukatımla birlikte İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım. Ortada skandal bir karar var. Benim konuşmam bile olmadan, yayın yapılan programda arkamda duran bir resim yüzünden hapse girdim. Hiçbir suçu olmayan biri için üç gün çok uzun zaman. Benim suçum yokken beni içeri tıktılar.

HAPİS CEZASI PARA CEZASINA DÖNMEDİ

"Üç gün hapse giriş durumunuzun para cezasına çevrilme olasılığı yok muydu?" şeklinde soruya Seren Serengil ve avukatı "Hayır. Bu klasik bir kanun olmadığı için, özel bir durumdu bu. Zorlama hapsi olduğu için para cezası yada başka bir seçeneğe dönüşme durumu yok, yasa gereği" yanıtını verdi.

BEN KROKİYİ AVUKATIMA VERMİŞTİM

Muhabilerin "Seren Hanım'ın hükümlü olarak kaldığı bir cezaevi hücresinin krokisini çizip, dışarı gönderip, sosyal medya hesabından paylaştırması çok tartışıldı. Bunun durum ileride yasal sorunu olarak karşınıza gelir mi? Bu konu sizin şov ve reklam yaptığınız olarak yorumlandı" şeklindeki soruya Serengil, "Hayır, bu çok samimi bir durumdu aslında. Hiçbir problem yok. Ben avukatıma çizip verdim aslında. Türkiye'de her şartta, her olumsuzluğu beyaz gömlekler giyerek olumlu hale çeviren tek kişi var. O da ben değilim" şeklinde yanıtladı.

AŞKLARINI KABUL ETTİLER

Muhabirlerin "Seren Hanım, Yaşar Bey hakkında 'Yaşar benim peşimden koşuyor. Bana aşık ama ben değilim' dediniz. Artık aranızda aşk olup olmadığını netleştirelim. Sevgili misiniz?" şeklindeki sorusuna Serengil, "Yaşar bana aşık. O kadar önemli bir zaman da yanımda oldu ki. Adam gibi arkamda durdu. O kadar mutsuzluklar yaşadığım dönem de o kadar mutluyum ki, ona borçluyum. Evet, arkadaşlığımız ve sevgimiz başladı" yanıtını verdi. "Ama 3-4 gün önce aşk ve sevgi yok demiştiniz. Bu 3-4 gün de mi oluştu?" sorusunaysa ikili "Bazı şeyler zamanla oluyor. Şuan mutluyuz" şeklinde yanıtladılar. Yaşar İpek'se içeri girerken"Ben sereni 15 yaşından beri tanıyorum. Yeni tanışmadık. Çok mutluyuz" dedi.