Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.08.2024 11:00 Güncelleme: 13.08.2024 08:58

Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu Projesi'ne başvurular başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal ve hayvansal üretime destek projeleri kapsamında hayata geçirilen 'Tavuklar Bizden Üretim Sizden' kampanyasına müracaatlar başladı.
Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu Projesi'ne başvurular başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kadın üreticilere yönelik ‘Tavuklar Bizden Üretim Sizden’ kampanyası için başvuruları kabul etmeye başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu’nun geliştirilmesine yönelik projelendirilen kampanyadan, Kayseri’nin kırsalında ikamet eden kadın üreticiler faydanalacak. Başvuru şartlarında daha önce belirlenen 18-55 yaş şartı ise kadın üreticilerden gelen talep üzerine değerlendirilerek yaş üst sınırı yükseltilerek 18-65 olarak belirlendi.

Kampanya kapsamında her aileye 10 adet olmak üzere toplam 1000 aileye 10 bin adet yarka (ferik) dağıtımı yapılacak.Bugün başvuruları başlayan kampanyanın son başvuru tarih ve saati 23 Ağustos Cuma günü saat 17.00 olarak belirlendi.

Kampanya için başvuru koşulları ise şu şekilde:

“Kayseri’nin kırsalında ikamet eden ve 18-65 yaş aralığındaki kadın üreticiler olması. (sadece kadın üreticiler müracaat edebilecektir.) Şartları sağlayan kadın üreticilerimizin başvurularını kolaylıkla yapabilmeleri için üç başvuru kanalı belirlendi. Üreticilerimizin kampanyaya başvuru için https://basvuru.kayseri.bel.tr/ üzerinden, Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa birimine veya Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaatların fazla olması durumunda kura çekilerek dağıtım yapılacaktır. (Her aileden 1 kişi faydalanabilecektir.) Yarka yumurtacı tavuk almaya hak kazananlar 500,00 TL katkı payı ödeyecektir.”