Kültür Sanat Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.01.2024 15:11 Güncelleme: 15.01.2024 15:09

Senfoni Orkestrası, yaşayan Türk bestecilerin eserlerini icra etti

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, yaşayan Türk bestecilerin eserlerini icra ederek müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Senfoni Orkestrası, yaşayan Türk bestecilerin eserlerini icra etti

Her Cuma yenilenen programıyla sahne alan Senfoni Orkestrası bu haftaki konserini ilk yarısında yaşayan önemli iki Türk bestecinin, Ali Darmar’ın “Metamorfoz” ve Ebru Güner Canbey’in “Devr-i Aksak Korno ve Yaylı Çalgılar İçin Üç Bölüm” isimli eserlerini icra etti. Yurt içi ve dışında pek çok sahne almış usta orkestra şefi Rengim Gökmen’in orkestra şefliğini üstlendiği konserde, korno sanatçısı Altuğ Tekin ise Ebru Güner Canbey’in kendisine ithaf edilmiş eserini solist olarak seslendirdi.

Eserlerin bestecilerinin katıldığı konserde, orkestra şefi Gökmen tarafından bestecilere plaket takdim edildi. Müzikseverler, dinmeyen alkışlarla eserlere beğenisini ifade etti. Konserin ikinci yarısında ise müzik tarihinin en meşhur bestecilerinden J. Brahms’ın 2.Senfonisi’ni ustalıkla yorumlayan Senfoni Orkestrası dinleyicilerin büyük beğenisini topladı. Konser sonunda mikrofon alan şef Gökmen, “40 yıl önce CSO ile ilk defa konser vermeye geldiğimizde barak gibi bir yerde sahne almıştık ancak o günden bu yana Eskişehir kültür sanat hayatında çok yol kat etti. Atatürk’ün Cumhuriyet için hayal ettiği bir şehir haline geldi ve bu şehrin mimarı Yılmaz Büyükerşen’dir.” ifadelerini kullandı. Ardından salonda oturan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in yanına gidip sarılıp tokalaşarak Büyükerşen’i tebrik etti.

Gelecek programda tecrübeli orkestra şefi Işın Metin’in yönetiminde viyolonsel sanatçısı Melih Kara sahne alacak. A. Dvorak ve J. Brahms’ın eserlerinin icra edileceği konser 19 Ocak akşamı, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde müzikseverlerin beğenisine sunulacak.