Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.07.2024 20:00 Güncelleme: 12.07.2024 15:03

Selfie çekmek için Floransa Katedrali'nin kubbesine tırmandı

Yerel basında çıkan haberlere göre, 17 yaşındaki bir genç selfie çekmek için gece yarısı Floransa Katedrali'nin kubbesine tırmandı.
Selfie çekmek için Floransa Katedrali'nin kubbesine tırmandı

Floransa'daki Santa Maria del Fiore Katedrali'nde gece boyunca gizlice dolaştığı ve selfie çekmek için Cupola del Brunelleschi'ye tırmandığı iddia edilen bir genç polise ihbar edildi.

Siyah bir kapüşon, kot pantolon ve spor ayakkabı giyen bir kişi, kubbe seviyesine ulaşmadan önce dünya mirası sit alanının iç merdivenlerinden yukarı doğru yürürken, dışarıdaki küçük bir platforma adım atarken ve kendi fotoğrafını çekerken kendini filme aldı.

Dublörün görüntüleri 227 bin'den fazla takipçisi olan @dedelate adlı Instagram hesabında yayınlandı. Şahsın katedral kapanmadan önce içeride saklandığına inanılıyor. Bir suç ortağı sözde istismarı katedralin dışından filme almış ve görünüşe göre kahramanı binadan kaçarken yakalamıştır.

Gencin kimliği resmi olarak açıklanmadı ancak İtalyan basınında yer alan haberlerde Lombardiya'dan 17 yaşında bir genç olduğu ve Mayıs ayında Milano Katedrali'nde de benzer selfie odaklı meydan okumalarda bulunduğu ve bu nedenle suçlandığı bildirildi.

Opera di Santa Maria del Fiore'nin başkanı Luca Bagnoli, polise bir şikâyette bulunulduğunu söyledi.

La Nazione gazetesine verdiği demeçte Bagnoli "Brunelleschi'nin kubbesine izinsiz giriş yapıldığını öğrendik. Floransa katedrali kutsal ve anıtsal bir yer, bir dünya mirası. Ancak ne yazık ki bazıları için aynı zamanda bir oyun alanı ve bu üzüntü verici. Gerisini ilgili makamlar halledecektir." dedi.