Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 31.07.2024 12:01 Güncelleme: 31.07.2024 15:03

Sektörde artan şeffaflık kripto paralara mesafeli yaklaşan yatırımcıları ikna edebilir

Kripto para regülasyonu, sektörde güvenli ve istikrarlı bir ortam yaratarak kullanıcıların gönül rahatlığıyla işlem yapması için bir altyapı oluşturuyor. Yapılan düzenlemelerin sektörü şeffaflık açısından bir adım daha öteye taşıdığını belirten Bitci CEO'su Ahmet Onur Yeygün, regülasyonların Türkiye'nin kripto para ekosisteminde güçlü bir konuma yerleşmesine katkı sağlayacağını belirtti.
Sektörde artan şeffaflık kripto paralara mesafeli yaklaşan yatırımcıları ikna edebilir

Türkiye’de kripto piyasasının sınırlarının yasal olarak belirlenmesi, sektörde önemli bir dönüm noktası oldu. Yasal düzenlemelerin hazırlanma sürecinde kamu kurumları sektörle fikir alışverişi yapma noktasında aktif rol aldı. Bu da başta yatırımcılar ve kullanıcılar olmak üzere sektör paydaşlarının korunduğu bir düzenlemenin ortaya çıkmasını sağladı.

Regülasyonların sektöre sunacağı katkıya ilişkin açıklamalarda bulunan Bitci CEO’su Ahmet Onur Yeygün, “Regülasyonlar, kripto para alım satımına aracı olan her bir kurumun bir dizi kural setine uymasını gerektiriyor. Bunun en önemli sebebi Türkiye’deki regülasyonların ana amacının piyasada yer alan kullanıcılara güvenli bir alan sunmak olması. Yasal düzenlemeler, projelerin arzından kripto paraların alım satımına kadar birçok alanda bir resmiyet oluşturdu. Bu durum, ilk etapta sektör gelişiminin yavaşlayacağına dair beklentilere neden olsa da regülasyon hamlesinin sektörü güvenilirlik açısından bir adım daha öteye taşıyacağını söyleyebiliriz.

Regülasyonlar sayesinde daha şeffaf bir biçimde işlem yapılabiliyor

Kripto para piyasasının sınırlarının yasal olarak belirlenmesi, sektöre güven ve istikrar katarak borsalar için çeşitli avantajlar sağlamaya devam ediyor. Bu düzenlemelerle, Türkiye’nin küresel kripto para ekosisteminde daha sağlam bir konuma yerleşmesini ve ülkemizdeki yatırımcıların daha güvenli bir şekilde kripto paralara yatırım yapmasını sağlayacağını düşünüyorum. Şeffaflık ve kullanıcı dostu düzenlemeler sunan regülasyonlar, herhangi bir kısıtlayıcı unsur içermiyor. Daha istikrarlı bir yapı kurma hedefiyle oluşturuldukları için kullanıcıların gönül rahatlığıyla işlem yapabilmelerini sağlıyor. Özellikle kripto paralara karşı mesafeli, güven problemleri yaşayan yatırımcılar için güçlü bir altyapı ve koruyucu bir yasa tasarısı oluşturulmuş durumda. Bu sayede yatırımcılar, kripto para piyasasında daha güvenli ve rahat bir şekilde işlem yapabilecek.

Diğer taraftan regülasyonlar kripto para borsalarının hesap verilebilirliğini de artırıyor. Bu gelişmeyle birlikte sektörde artan şeffaflığın ve kullanıcı dostu düzenlemelerin kripto paralara mesafeli yaklaşan yatırımcı kitlesini ikna edebileceğini düşünüyorum.” dedi.