Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.06.2024 16:00 Güncelleme: 23.06.2024 16:03

Şanlıurfa'nın 9 günlük tatil bilançosu açıklandı

Şanlıurfa Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve Trafik Jandarma Timleri tarafından Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince gerçekleştirilen kontroller neticesinde elde edilen sonuçları açıkladı.
Şanlıurfa'nın 9 günlük tatil bilançosu açıklandı

Şanlıurfa Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve Trafik Jandarma Timleri tarafından Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince gerçekleştirilen kontroller neticesinde elde edilen sonuçları açıkladı. 15-23 Haziran tarihleri arasında yapılan denetimlerde, toplamda 89 bin 517 şahıs, 23 bin 907 araç, 731 motosiklet ve 58 umuma açık yer kontrol edildi.

Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve Trafik Jandarma Timleri tarafından Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak maksatlı sivil ve resmi görevli devriyeler tarafından önleyici tedbirler gerçekleştirildiği belirtildi.

Denetimlerde, çeşitli suçlardan arama kaydı olan 304 şahıs yakalanırken, 35 şahıs gözaltına alındı. Ayrıca yapılan aramalarda 2 adet el bombası, 1 adet dinamit lokumu, 1 adet uzun namlulu silah, 10 adet ruhsatsız tabanca ve 11 adet av tüfeği ele geçirildi. Ele geçirilen mühimmat arasında 473 adet fişek de bulundu. Bunun yanı sıra 5 adet aranan araç ve 11 adet aranan motosiklet de tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı. Denetimlerde 632 gram narkotik maddeye el konuldu.

Trafik denetimleri sırasında ise 1 bin 192 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı. Bu denetimler, bayram süresince trafik güvenliğini sağlamak ve olası kazaların önüne geçmek amacıyla gerçekleştirildi.