Vakıf Katılım web
Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 27.06.2024 16:00 Güncelleme: 27.06.2024 16:06

Şanlıurfa'nın 11 aylık asayiş ve güvenlik bilançosu açıklandı

Şanlıurfa, 27 Haziran (Hibya) - Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, valilikte düzenlediği basın toplantısında, ilin asayiş ve güvenlik durumuna dair verileri açıkladı.
Şanlıurfa'nın 11 aylık asayiş ve güvenlik bilançosu açıklandı

Şanlıurfa Valisi Şıldak, Ağustos 2023'ten bu yana kaydedilen suç istatistiklerinde önemli iyileşmeler olduğunu ifade etti.

Hırsızlık olaylarında yüzde 25 düşük sağlandığını, ancak oto hırsızlık olaylarında yüzde 4 artış olduğunu belirten Vali Şıldak, dolandırıcılık olaylarında yüzde 12,5, gasp olaylarında ise yüzde 16 artış yalandığı bilgisini paylaşarak, bu durumun dikkatle takip edildiğini söyledi.

Vali Şıldak, kasten öldürme olaylarında 67’den 60’a düşüş kaydedildiğini açıklayarak, yaralanmalarda ise artış olduğunu dile getirdi.

Göçmen kaçakçılığında yüzde 381 artışla birlikte yüzde 35 oranında bir yükseliş olduğunu aktaran Vali Şıldak, organize suç örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda %30 artış sağlandığını ifade etti.

Vali Şıldak,  trafikte başarı sağlanamadığını ve ölümlü trafik kazalarında artış olduğunu vurgulayarak, Kurban Bayramı tatilinde kaza sayısında düşüş yaşandığını belirtti. Şıldak, tatil boyunca 95  trafik kazası meydana geldiğini, 170 vatandaşın yaralandığını ve 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Uyuşturucu madde kullanımında en çok skunk maddesinin öne çıktığını ve bu yıl 2 ton 147 kilo uyuşturucu ele geçirildiğini açıklayan Şıldak, bonzai kullanımında yüzde 586 artış olduğunu söyledi.

Şıldak, eroin ve esrar kullanımında düşüş görülürken, skunk ve metamfetamin kullanımında artış olduğunu belirtti.

Ele geçirilen silah sayısında yüzde 57 artış yaşandığını kaydeden Vali Şıldak, terörle mücadelede yüzde 49 artış olduğunu ve tutuklamalarda yüzde 26 artış sağlandığını açıkladı.

Vali Şıldak,  il genelinde aranan kişilerin yakalanmasında yüzde 52 artış sağlanarak 4 bin 712 kişinin yakalandığını belirterek, bu yıl toplamda 8 bin 621 kişinin yakalandığını ifade etti.