Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 10:00 Güncelleme: 21.08.2024 21:34

Şanlıurfa'da yeni eğitim yılı hazırlıkları ele alındı

Ağustos Ayı İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda özellikle yeni eğitim yılı hazırlıkları ele alındı.
Şanlıurfa'da yeni eğitim yılı hazırlıkları ele alındı

Her ay periyodik olarak gerçekleştirilen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nın Ağustos ayı buluşması Vali Hasan Şıldak başkanlığında Karaköprü ilçesindeki Onikiler Öğretmenevinde düzenlendi. Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantıda eğitimdeki fiziki ve akademik gelişmeler ele alındı.

Veri analizlerinin sunumu ile başlayan programda Vali Hasan Şıldak, eğitimi her zaman öncelikli gündem olarak değerlendirmeye devam edeceklerini belirtti. Göreve yeni başlayan vali yardımcıları ve kaymakamların da eğitim konusuna pozitif imkanlar tanıyarak bu şekilde bir yaklaşım sergilemesini isteyen Vali Şıldak, YKS ve LGS sonuçlarının da önceki yıllara nazaran iyileştiğini, önümüzdeki yıllarda bu başarı çıtasının daha da yukarı çekilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Şıldak açıklamasında şunları söyledi:

"Her zaman söylüyoruz; Şanlıurfa eğitimde son sıralarda olmak zorunda değil. Ben, Şanlıurfa gençliğine imkân verildiği takdirde neler başarabileceklerine inanıyorum. Onun için bu imkânı çocuklarımıza sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir yandan yeni okul yapımları ve öğretmen atamaları, diğer yandan çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almaları adına BİGEP uygulamalarımızı yeniliyor ve hayata kazandırıyoruz. Yine bununla birlikte yeni eğitim yılı öncesi okullarımızın hazırlıklarını değerlendirdik. Dinamik bir şekilde başlamasını istediğimiz yeni eğitim yılının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Şanlıurfa’da kaymakamlarımız ve tüm eğitim camiamızla çok güzel bir çalışma içerisindeyiz. Ailelerimizin de destekleri ile eğitimde istenilen başarıyı en kısa sürede yakalayabileceğimize inanıyoruz”