Sağlık Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.08.2024 06:00 Güncelleme: 09.08.2024 15:27

Şanlıurfa'da doğan bebeklerin kimlik başvuruları hastanede yapılabilecek

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum yapan aileler, hastaneden çıkmadan bebeklerinin kimlik başvurularını gerçekleştirebilecek.
Şanlıurfa'da doğan bebeklerin kimlik başvuruları hastanede yapılabilecek

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen e-tescil uygulamasına dahil oldu. Bu uygulama sayesinde, yeni doğan bebeklerin nüfus cüzdanı başvuruları hastanede yapılabilecek ve kimlikler adreslerine gönderilecek.

E-tescil uygulaması, yeni doğan bebeklerin kimlik başvuru sürecini hızlandırmayı ve kolaylaştırmayı hedefliyor. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum yapan aileler, hastaneden çıkmadan bebeklerinin kimlik başvurularını gerçekleştirebilecek.

Başvuru için gerekli şartlar “T.C. vatandaşı olmak, resmi nikahlı olmak, doğum raporunu yanında bulundurmak, bebek için isim belirlemek” olarak belirtildi.

Başvuru yapıldıktan sonra, bebeklerin kimlikleri 1 hafta içerisinde ailelerin ikametgah adreslerine ulaştırılacak. Bu uygulama, ailelerin hastane çıkışı sonrası nüfus müdürlüklerine gitme zorunluluğunu ortadan kaldırarak, zaman ve enerji tasarrufu sağlıyor.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde e-tescil uygulamasının başlaması hem hastane hem de aileler için büyük bir kolaylık ve yenilik olarak değerlendiriliyor.