Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.05.2024 12:00 Güncelleme: 20.05.2024 14:39

Şanlıurfa Valisi Şıldak'tan uyuşturucu ile mücadele çağrısı

Şanlıurfa, 20 Mayıs (Hibya) - Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, uyuşturucu ile mücadele kapsamında hazırlanan 'Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum' Projesinin ayrıntılarını paylaştı.
Şanlıurfa Valisi Şıldak'tan uyuşturucu ile mücadele çağrısı

Vatandaşlara seslenen Vali Şıldak, “Hepimiz el ele verelim; bu illeti çocuklarımızdan uzak tutalım, bağımlı olan gençlerimizi tedavi edelim” çağrısında bulundu.

 Şanlıurfa’da uyuşturucu ile mücadeledeki tüm çalışmaların takip eden Vali Hasan Şıldak, Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum Projesinin tüm ayrıntılarını açıkladı.

Vali Şıldak’ın “Bağımlılıkla İlgili Mücadelemize Şimdi Yeni Bir Boyut İlave Ediyoruz” sözleri ile özellikle ailelere seslenildi. Uyuşturucu bağımlısı olan ailelerin mutlak suretle projeye dahil olmalarının istenilirken “Projemiz kapsamında uyuşturucu bağımlısı kişinin kendi isteği doğrultusunda bağımlılıktan kurtularak yeniden topluma kazandırılmaları için yeni bir model oluşturulmuştur. Amaç; Polis ve Jandarma tarafından seferberlik çerçevesinde yürütülen mücadelenin daha da genişletilerek bağımlılığın ortadan kaldırılmasına yönelik çözüm üretmek ve gençlerimizi uyuşturucudan kurtarmaktır. Evladı uyuşturucu bağımlısı olduğu için devletten yardım isteyen birçok annenin bağımlılıkla mücadele projesine gönüllü olarak katılıp sorunun çözümü için anne olarak büyük katkı sağlaması beklenmektedir. Valiliğimiz tarafından uygulanan bu proje özgün ve örnek bir projedir. Bağımlı kişi ve ailesine bu süreçte yalnız olmadığını göstermek, vatandaş ve kurumlar arası iletişimi güçlendirmek, birey ve içinde bulunduğu toplumda sosyal bir erdem olan güveni inşa etmek projenin en temel hedefleridir” ifadelerine yer verildi.

Hazırlanan videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın uyuşturucu ile mücadele hassasiyetine de yer verildi.