Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.08.2024 19:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:27

Şanlıurfa Valisi Şıldak: Şanlıurfa eğitimde son sıralarda olmak zorunda değil

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, tüm ilçelerde video konferans sistemi ile yansıtılan Eğitim Yönetici Semineri'nde geçtiğimiz yıl hayata kazandırılan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi'nin (BİGEP) verimliliğini değerlendirerek, yeni dönem için belirlenen hedefleri aktardı.
Şanlıurfa Valisi Şıldak: Şanlıurfa eğitimde son sıralarda olmak zorunda değil

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında alınan başarılı sonuçlardan dolayı eğitim camiasını tebrik eden Vali Şıldak, “Şanlıurfa’da her zaman eğitimi birinci gündem olarak değerlendirmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz yıl eğitim camiamızın da büyük hassasiyetle üzerinde durduğu BİGEP’te çok güzel gelişmeler yaşadık. Tüm bu olumlu gelişmeler bizlere moral oldu ve önümüzdeki yıllar için de hedeflerimizi büyüterek Şanlıurfalı çocuklarımızın başarısı için daha çok gayret göstermemiz gerektiğini bir kez daha anladık. Toplumsal eğitim seferberliğimizi sürdürüyoruz. Şanlıurfa’da eğitim alan çocuklarımızın hayallerinin gerçekleşmesine katkıda bulunabilmek, onların geleceğini kurma anlamında altyapılarını güçlendirmek sadece öğretmenlerimizin değil, toplumdaki her bir vatandaşımızın görevidir. Biz bunu asli vazifemiz olarak kabul ediyor ve üzerimize düşenin fazlasını çocuklarımıza kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Projemizi her aşaması ile takip ettik. Eğitim camiamızın her kademesinin sahiplendiği projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Biz Daha İyisini Yapabiliriz”

Eğitimde alınan tüm başarılı sonuçlara rağmen Şanlıurfa’nın daha iyi yerlerde olması gerektiğinin altını çizen ve bunun için başta okul yönetimlerinin ve tüm eğitim camiasının daha büyük sorumluluklar üstlenmesini isteyen Vali Şıldak, “Biz daha iyisini yapabiliriz. Şanlıurfa eğitimde 79’uncu veya 80’inci sıralarda olmak zorunda değil. Biz, daha iyisini yapabiliriz. Biz buna mahkum olmamalıyız. Şanlıurfa halkı bunu hak etmiyor. O yüzden eğitimdeki tüm aktörlere sesleniyorum; biz istersek çok şeyi değiştirebiliriz. Ülkemizin kamu ve hizmet kültürü de bunu gerektirir. Hep başarmak için kendimize hedef belirlemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Program öğretmenlere başarı sertifikalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.