Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 28.08.2024 15:00 Güncelleme: 23.08.2024 07:26

Şanlıurfa Valiliği, yanıcı ve patlayıcı maddelerin kullanılmasını yasakladı

Şanlıurfa'da huzur ve esenliğin bozulmasına sebep olan bazı davranışların önlenmesine ilişkin Valilik Genel Emri yayımlandı.
Şanlıurfa Valiliği, yanıcı ve patlayıcı maddelerin kullanılmasını yasakladı

Şanlıurfa'da kamu düzeninin, huzur ve esenliğin daha iyi şartlarda sağlanabilmesi için; resmi ve dini bayramlar, yerel milli günler, resmi kurum ve kuruluşların açılış törenleri ile Valilik tarafından uygun görülen durumlar dışında; her tür maytap, patlayıcı oyuncak malzeme, havai fişek, işaret ve aydınlatma fişekleri, her tür piroteknik yanıcı ve patlayıcı maddelerin kullanılması/atılması yasaklandı.

Ayrıca bu malzemelerin, izin verilen av bayileri dışında bakkal, market, pastane, kırtasiye, oyuncakçı gibi işyerlerinde satılması da yasaklandı.

Valilik genelgesi şu şekilde:

"Kanun gereğince meskun mahalde silah atılması yasak olup bu yasağa uymayanlar hakkında adli işlem başlatılmakla birlikte ayrıca düğün, kutlama, asker uğurlama gibi etkinliklerde silah atılması halinde bu tür yasak eylemlerin gerçekleşmesine sebebiyet veren organizasyon sahipleri hakkında da ayrıca idari işlem yapılacaktır.

Cadde, sokak ve meydanlarda düğün, asker uğurlama, kutlama gibi etkinliklerde yolun kapatılması suretiyle trafiğin tehlikeye sokulması ve tehlike oluşturacak şekilde konvoy oluşturulması yasaklanmıştır.

Toplumun huzur ve sükûnunu bozacak şekilde cadde, sokak, park, bahçe, konut, iş yeri ve araçlarda mevzuat ile belirlenen sınırların üzerinde yüksek sesle müzik dinlenmesi yasaklanmıştır.

Yukarıda belirtilen yasaklama kararlarının uygulanması konusundaki denetim ilgili birimler tarafından titizlikle yerine getirilecektir.

Yasaklama kararlarına uymayanlar hakkında ilgili mevzuat gereğince idari ve adli işlemler uygulanacaktır."