Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.07.2024 10:00 Güncelleme: 25.07.2024 10:42

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Solmaz, Şanlıurfa Şehir Hastanesi'ndeki çalışmaları inceledi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, bin 700 yatak kapasiteye sahip Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaat çalışmalarını inceledi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Solmaz, Şanlıurfa Şehir Hastanesi'ndeki çalışmaları inceledi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ndeki çalışmaları inceledi ve inşaat yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yatak kapasitesi bin 700 olan hastane, 300 bin metrekarelik alana inşa ediliyor. Depreme dayanıklı son teknolojiye göre yapılan hastanede, bin 101 sismik izolatör kullanılıyor.

İnşaatın en zor kısımlarının ve kaba inşaatının büyük oranda tamamlandığını belirten Solmaz, inşaatın betonarme yapısının ise çok daha hızlı ilerlediğini dile getirdi.

Solmaz, yaklaşık 500 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin bin 700 olan yatak kapasitesinin ihtiyaca göre artırılabilecek şekilde planlandığını vurguladı.

Şehir hastanelerinin en güzel tarafının tüm bölümlerin aynı yerde bulunması olduğunu belirten Solmaz, şunları söyledi:

“Hastanemizin tamamlamasıyla birlikte ilimizde tıbbi cihaz ve sağlık hizmeti eksikliği sorunu da kalmayacak. Hastanemizde tüm branşlar, tüm poliklinikler, tüm cerrahi müdahalelerin hepsi tek çatı altında toplanmış olacak. Hastanenin hem bölgemize hem Şanlıurfa'mıza daha sağlıklı hizmet vermemiz açısından büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.”