Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.04.2024 00:00 Güncelleme: 14.04.2024 11:02

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan teleferik iddiaları hakkında açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Deniz Yavuzyılmaz'ın Antalya'da bozulan teleferiğin bakım şirketinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu iddia ettiği tutanağa ilişkin açıklama yayımladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan teleferik iddiaları hakkında açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Deniz Yavuzyılmaz'ın Antalya'da kaza yaşanan teleferiğin bakım şirketinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu iddia ettiği tutanağı yayımlamasına ilişkin açıklama yapıldı.

Deniz Yavuzyılmaz, ‘teleferiğin bakımını yapan şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı ve sertifikalı bir şirket olduğunu’ iddiasının üzerine buna dair bir tutanak yayımladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu iddialar hakkında "Bakanlığımızca onaylandığına ya da sertifikanlandırıldığına dair bir tutanak değildir. Adından da anlaşıldığı üzere; bu tutanak, Bakanlığımızca yapılan “hizmet yeri denetim tutanağı”dır." açıklaması yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, teleferik bakım şirketiyle ilgili iddialara ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Tesisat işletmecisinin denetimine ilişkin bu tutanak, bakım yapan şirketin, Bakanlığımızca “onaylı” bir şirket olduğunu ya da “sertifikalandırıldığını” göstermez. Sadece 16/06/2023 tarihinde tesisat işletmecisinde tutanak altına alınan dökümanlara ve personele ilişkin belgelerin varlığına dair tespitleri içerir. Bu hizmet yeri denetim tutanağının, söz konusu teleferiğin tutanak tarihinden sonraki dönemlerde düzenli bakımlarının olması gerektiği gibi yapıldığına ilişkin bir anlam taşımadığı da açıktır. Bu firmanın Antalya Büyükşehir Belediyesince seçimi sürecinde Bakanlığımızın onayı, sertifikasyonu ya da akreditasyonu söz konusu değildir. "