Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 15:00 Güncelleme: 19.07.2024 15:10

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, öğrenciler için tercih rehberi hazırladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, üniversite tercihi yapacak gençlere Bakanlık tarafından yürütülen faaliyet ve destekleri kapsayan bir rehber hazırladıklarını belirtti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, öğrenciler için tercih rehberi hazırladı

Bakan Kacır, gençlerin geleceğini teminatı olduğunu ifade etti. Öğrencilerin hedeflerini gerçekleştirme yolunda çok çalıştığı, büyük emekler verdiği ve fedakarlıklar üstlendiği zorlu bir süreci ve uzun soluklu bir maratonu geride bıraktığını belirten Kacır, “Şimdi geleceğinizi büyük ölçüde şekillendirecek ve hayallerinize, yapmak istediğiniz mesleğe, olmak istediğiniz kişiye sizi bir adım daha yaklaştıracak önemli bir karar aşamasındasınız. Bu aşamada yapacağınız tercihlerinizle hayatınızda yeni bir dönemin kapılarını aralayacaksınız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak siz kıymetli gençlerimize verdiğimiz değer ve ehemmiyetle, hayatınızın bu kritik dönemecine katkı sağlamak ve karar noktasında yardımcınız olmak adına üniversitelere ve bölümlere ilişkin bakanlığımız kurumlarındaki verileri kullanımınıza açmış bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu süreçte tercih kılavuzları, taban puanları ve sıralamaların önemli olduğunu kaydeden Kacır, “Fakat bununla birlikte tercihte bulunmayı düşündüğünüz üniversiteleri, bölümleri muhakkak ziyaret etmelisiniz. Seçeceğiniz üniversitelerin, bölümlerin akademisyenleriyle görüşmelisiniz. Eğitim gören veya mezun kişilerle iletişime geçmelisiniz. Tercih edeceğiniz üniversitenin bilimsel imkanlarının yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda size katabileceklerini de ayrıca değerlendirmelisiniz. Burada paylaştığımız verilerin geçtiğimiz döneme ait olduğunu unutmadan, yeni kurulan üniversitelerin de gelecekte başarılı bir ivme gösterebileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız.” dedi.

Tercih rehberi kapsamında, öğrenciler tercih etmeyi düşündükleri üniversitelerin alan bazlı yetkinlik analizini karşılaştırabiliyor, destek verilen teknoloji tabanlı girişimler, AR-GE personeli ve merkezleri, teknoparklardaki tasarım ve AR-GE personelinin yanı sıra üniversite-sanayi iş birliğinde yetiştirilen doktora öğrencilerine kadar önemli bilgilere ulaşabiliyor.