Güncel - Yaşam Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 13.04.2024 14:00 Güncelleme: 12.04.2024 01:30

Samsun'da afet farkındalık eğitimleri verildi

İçişleri Bakanlığı, Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün öncülüğümde düzenlenen eğitimlerle şehirdeki okul, kurum ve kuruluşlarda çalışan personel ile öğrencilere afetlere karşı eğitimler verildiğini açıkladı.
Samsun'da afet farkındalık eğitimleri verildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada  Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün öncülüğümde düzenlenen eğitimlerle şehirdeki okul, kurum ve kuruluşlarda çalışan personel ile öğrencilerin afetlere karşı daha hazırlıklı hale getirildiği bildirildi.

AFAD eğitmenlerinin rehberliğinde gerçekleştirilen Afet Farkındalık Eğitimi, Deprem Anı ve Afet Gönüllülük Sistemi Eğitimleri, Tahliye Uygulaması ve Toplanma Alanı Eğitimi gibi aktivitelerle katılımcılara bilinçli ve hazırlıklı olma konularında önemli bilgiler aktarıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eğitimlere katılan vatandaşlarımız aynı zamanda AFAD gönüllüsü olmaya davet edildi. Bu sayede, afet anlarında daha etkin ve hızlı müdahale edebilecek, toplumumuzun dayanıklılığını artırabileceğiz. Güvenliğimiz için birlikte çalışmanın önemini vurguluyor, bilinçli ve hazırlıklı bir toplum olma yolunda adımlarımızı güçlendiriyoruz.”