Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.08.2024 18:30 Güncelleme: 02.08.2024 11:32

Şahin: Kırsal mahallelerde köylü ve tarımla uğraşan kesim özüne uygun olarak yaşasın

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, "Köyüme Dokunma Platformu" olarak isimlendiren Sakaryalı vatandaşları ve DEVA Partisi Sakarya İl teşkilatını mecliste ağırladı.
Şahin: Kırsal mahallelerde köylü ve tarımla uğraşan kesim özüne uygun olarak yaşasın

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin, Tahran’da hayatını kaybeden Filistin İslami Direniş Örgütü lideri İsmail Haniye’ye rahmet diledi.

Geçmiş dönemlerde STK ve siyasi partilerde faaliyet göstermiş, kanaat önderlerini de içinde barındıran “Köyüme dokunma platformu”nu mecliste ağırlayan Şahin, “Sakarya’da dönüşümü sağlamak adına bir çalışma başlatılmıştır. Kırsal mahallelerde köylü ve tarımla uğraşan kesim özüne uygun olarak yaşasın.” dedi.

Şahin’in Sakarya’da yaşanan sorunlar hakkında açıklamaları şu şekilde:

“2014 yılında yürürlüğe giren 6360 sayılı yasa ile  30 büyükşehir kapsamındaki tüm köyler ve beldeler mahalleye dönüşmüş olup, Sakarya da bu kapsamdadır. 5 yıllık uygulamanın ardından tarım ve hayvancılığın büyük zarar görmesi neticesinde 2019 yılında yapılan ‘Tarım Şurası’nda bu durum Cumhurbaşkanı tarafından kırsal niteliğine göre yerleşimlerin tekrar tasnif edilmesi ve köy tüzel kişiliğine dönüş konusunda bir hedefe dönüşmüştür.''

İktidar yetkililerine seslenen Şahin, ''Yargı kararı dahi ortada iken milletin taleplerine cevap vermek için neyi bekliyorsunuz? Sakarya gibi topraklarından bereket fışkıran tarım şehrinde vatandaşımızın ve köylümüzün taleplerine duyarsız kalmanızın gerekçesi nedir? Demokraside aslolan vatandaşın talebi değil midir? Her alana nüfuz etmek arzunuzun amacı nedir? Bırakın kırsal mahallelerde köylü ve tarımla uğraşan kesim özüne uygun olarak yaşasın.” şeklinde konuştu.