Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 16:00 Güncelleme: 01.08.2024 16:37

Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun Trabzon ziyareti

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek üzere Trabzon'a gitti.
Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun Trabzon ziyareti

Sağlık Bakanı Memişoğlu, sabah saatlerinde Trabzon Valiliği’ni ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.  Memişoğlu, Trabzon Valiliği’nde yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen geniş kapsamlı değerlendirme toplantısında ildeki sağlık yatırımlarına ve hizmetlerine dair bilgi aldı.

Daha sonra Memişoğlu, Trabzonspor'un birinci lige (Süper Lig) yükselmesinin 50. yılı ile Trabzonspor’un 57. kuruluş yıl dönümünün birlikte anıldığı Trabzonspor 50. Yıl Etkinliklerine katıldı.

Memişoğlu, Trabzonspor’un 50. yıl etkinliklerinde yaptığı konuşmada “Sağlık Bakanı olarak elimden geldiğince sağlığımızı geliştirmeye çalışacağım. Bunu hep beraber yapacağız, sizden de yardım isteyeceğim. Türkiye’nin sağlıkla ilgili en önemli merkezlerinden birisi Trabzon. Beni bağrınıza bastığınız ve bir evladınız olarak misafir ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.”  dedi.

Babasının, Trabzonspor’da bir dönem yöneticilik yaptığı bilgisini paylaşan Memişoğlu, şunları söyledi:

“Trabzonspor kurulduktan sonra hep şampiyonluğa oynadı. Son iki senede son maçlarda kaybetti. Şehir kulübünün karşısındaki taş binada, o zamanki yönetim kurulu karar almak için toplandı. 6-7 yaşındaki bir çocuk olarak ben de o toplantıdaydım. Babam yönetimdeydi. Şu tartışıldı: ‘Yeni bir takım mı kuralım yoksa kendi çocuklarımıza mı dönelim?’ Tartışmalar oldu ve en sonunda ‘Kendi evlatlarımıza dönelim.’ dendi. Başarı geldi, bu başarı inanmışlık, adanmışlık ve sevdanın başarısı.”

Bakan Memişoğlu, toplumun sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmasının koruyucu sağlık politikalarının temellerinden biri olduğunu, tüm spor kulüplerinin gençleri kötü alışkanlıklardan koruyarak sağlıklı yaşama teşvik etme noktasında da Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir iş başardıklarını belirtti.