Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.05.2024 19:01 Güncelleme: 21.05.2024 15:56

Ryanair 1,9 milyar euro rekor yıllık kâr açıkladı

Londra, 20 Mayıs (Hibya) – Ryanair, Amber Rudd'un Yönetim Kurulu'na katılmasıyla 1,9 milyar euro rekor düzeyde yıllık kâr açıkladı. Ekonomik havayolu, yaz bilet fiyatlarının beklenenden daha düşük olacağını duyurdu.
Ryanair 1,9 milyar euro rekor yıllık kâr açıkladı

İrlandalı havayolu şirketi Ryanair, İngiltere eski İçişleri Bakanı Amber Rudd'un Yönetim Kurulu'na atandığını duyururken ve yaz ücretlerinin daha önce beklenenden daha düşük olacağını söylerken 1,9 milyar rekor yıllık kar bildirdi.

Mart sonuna kadar olan yılda vergi sonrası kâr bir önceki yıla kıyasla üçte birden fazla artarken, yolcu sayısı yüzde 9,0 artarak 184 milyona ulaştı. Bu oran pandemi öncesinde ulaşılan zirvelerin yüzde 23 üzerinde.

Dublin borsasında işlem gören şirket, içinde bulunduğumuz mali yılda 200 milyon kadar yolcu taşımayı beklediğini söyledi, ancak son haftalarda talep edebileceği fiyatların beklenenden daha düşük olduğunu da sözlerine ekledi.

Ryanair, fiyatların “geçen yaza göre yatay ya da mütevazı bir şekilde ileride” olmasını beklediğini, ancak “son fiyatlandırmanın beklediğimizden daha yumuşak” olduğunu ve müşterileri çekmek için daha düşük ücretler sunmaya ittiğini söyledi.