Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.07.2024 14:00 Güncelleme: 14.07.2024 15:40

Rus yayıncılar Paris Olimpiyatlarını boykot edecek

Rus medya kuruluşlarının Cumartesi günü bildirdiğine göre, Rus televizyon kanalları ve yayın hizmetleri, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek olan bu yılki Olimpiyat Oyunları'nı yayınlamayacak.
Rus yayıncılar Paris Olimpiyatlarını boykot edecek

IOC, Şubat 2022'de Ukrayna'daki çatışmaların patlak vermesinin ardından Rus ve Belaruslu sporcuların uluslararası alanda yarışmalarını yasaklamıştı. Ancak geçen yıl Aralık ayında kurum bu yasağı kaldırdı ve iki ülkeden sınırlı sayıda kişinin tarafsız bir bayrak altında Olimpiyatlara katılabileceğine karar verdi. Sadece 36 Rus sporcunun onaylandığı düşünülüyor, ancak o zamandan beri 20'si aşağılayıcı koşulları gerekçe göstererek katılmayı reddetti.

IOC ayrıca elemeler için de bir dizi kısıtlama getirdi. Moskova'nın askeri operasyonunu alenen destekleyen ya da herhangi bir şekilde Rus ordusuyla bağlantılı olan sporcuların oyunlara katılmasına izin verilmeyecek.

Channel One Russia ve Rossiya 1 gibi büyük yayıncılar, "Rusya Federasyonu bayrağı ve marşı olmadan" etkinliği göstermeyi açıkça reddetti. Match TV'nin ise Rus katılımcıların yer aldığı seçilmiş turnuvaları göstermek için yayın haklarını satın almayı planladığı ancak güreşçiler ve judo sporcularının IOC'nin yarışma davetini reddetmesi üzerine bu fikirden vazgeçtiği bildirildi.

Yayın platformu Okko'nun basın servisi RBK'ya yaptığı açıklamada,"Rus sporcuların askıya alınması göz önüne alındığında, etkinliğin Rusya'daki izleyicilerin ilgisini çekmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Popüler Rus sosyal ağı VK da etkinliği göstermek için dijital hakları güvence altına almaktan vazgeçti.